Punct de sprijin

Pare-se că echipa de PR de GBC e dusă cu pluta. După inițiativa lui Plahotniuc, lansata ca de obicei via FB, de a reforma întreaga (sic!) clasă politică, iată că apare Filip, zis și prim-ministru, care ne îndeamnă la consolidare.

Firește, în sprijinul proiectului de integrare a Moldovei în UE. Făcătura PR-iștilor care nu știu ce fumează îmi amintește bancul cu Păcală. Mâncăm? Mâncăm! Dar nu cu toții.

Pentru că peste 90% din populație este la limita SUBzistenței! Iar papagalii din televizoarele plahotniuc-TV ne raportează că au îndeplinit 90% din foița de parcurs. Voi ați observat sau simțit ceva? Eu unul – nu. Și oamenii pe care îi întâlnesc zilnic și discut cu ei – tot nu.

Acum iată că vor să ne consolidăm. Păi, noi cu voi nu ne putem consolida.Prin definiție. Pentru că voi ați furat miliardul de la noi. Și după ce s-a aflat că l-ați furat, l-ați întors cumva? Nu. Ați zis că tot noi vă mai suntem datori cu încă un miliard! Plus procentele. Cine a făcut business prin anii 1990 știe că așa procedau bandiții. Exact așa procedează guvernarea actuală. Care are aceleași apucături de racket de cartier. Doar sacourile zmeurii s-au schimbat pe unele mai bleu. În rest – același tupeu, aceleași mutre, aceleași bâlbâieli fără a putea lega două propoziții în cruce! Și, ca să nu avem niciun dubiu, au păstrat borsetka (borseta – n.r.). La propriu și la figurat.

Ei nu au timp pentru odihnă. Așa a zis coordonatorul. Ei se pornesc în popor. Pentru ce? Ca să afle ce vrea poporul. Credeți că le pasă? Pe naiba! Vor umbla cu autocarul pd-ist urmat de automobilul bublika cu antenă care ne va arăta cum Sirojaîi dă cu târnăcopul. Ar putea să apară și Plahotniuc la piața de la Nisporeni. Dar nu cred. Nu-s atâtea umbrele în țară.

După care ne vor zice că poporul s-a săturat de partide și vrea sistem mixt. Scribii de curte deja au scos de la naftalină ideea și o promovează. Ce rezolvă sistemul mixt? Nimic. În condițiile actuale, vom avea 51 de plahotniuci în viitorul Parlament. Pentru că PD oricum mai mult de 6% nu va crește. Cu 500 de primari sau chiar cu 1 000.

Ce vrem noi? Să plecați și să nu ne mai integrați. Nicăieri. N-a fost PD la guvernare toți acești ani? A fost. Iar Plahotniuc făcea mișmașuri încă de prin 2005 la curtea lui Voronin. Nu sub lozincile de integrare europeană s-a furat miliardul? Parcă și atunci scriam cerere de aderare.

Acum PD a rămas singur la guvernare. Că doar nu mai contează adunătura social-democrată, Ghimpu sau mai nou – Leancă! Chiar dacă ultimul a acceptat rolul de decor (simptomatic că fostul șef al diplomației nu înțelege sensul cuvântului „parteneriat”) și ne promite iarăși să scriem cerere în UE! Iurii Grigorievici! Treziți-vă! Nivelul PIB de $8 miliarde în 2013 nu va fi atins nici în 2020! Deci, minimum 8 ani au fost șterși cu buretele de cei care au furat miliardul. Iar dvs. ați pus semnătura ca furtul să-l achităm noi. Spre UE ziceți? Opriți, vă rog, Eu cobor.

Ceea ce faceți este un genocid contra poporului nostru. Mai aveți tupeu să ne chemați la consolidare?! Consolidare a călăilor cu jertfele?!

Articol publicat în „Ziarul Național” din 5 august 2016