Punct de sprijin

Ieri a mai avut loc o ședință de judecată în dosarul Filat. Din nou cu ușile închise.

Bătaia de joc care se numește justiție moldovenească continuă. Cu madam Bețișor în rolul principal. Despre judecători ați citit deja – corupți, șantajabili etc. Adică, exact ce-i trebuie coordonatorului – întotdeauna gata să execute comanda. Nu le vedem mutrele, pentru că madama a zis că așa trebuie. De ce? Dar ce mai contează?!

Postul tv al lui Plahotniuc a titrat: „A LEŞINAT SAU NU? Medicii fac lumină în cazul ex-premierului Vlad Filat. MANIPULARE în presa PRO-PLDM”. Care lumină? Iat-o: Pe de altă parte, solicitat de postul nostru (Publika, ați ghicit!) de televiziune, vicedirectorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă, Eleonora Tcaci, a declarat că în momentul în care echipa de medici a ajuns la faţa locului, inculpatul se afla în conştiinţă.

Citesc de pe alt portal: „Vlad Filat a suferit o lipotimie (leșin). Ajunși la fața locului, medicii de la 903 i-au acordat primul ajutor medical după leșin. Victima era deja conștientă. Deja, pacientul urmează să fie supravegheat de medicii de la penitenciar”, a declarat pentru UNIMEDIA vicedirectoarea instituției Tcaci Eleonora.

Acum eu trebuie s-i cred pe publikiști? Reiese că Unimedia a inventat dialogul cu medicul, ca și termenul lipotimie? Hai să fim serioși! Toată gunoiștea mediatică a preluat în cor, cum o face de obicei, aceeași poveste de doi bani, suptă dintr-o frază ruptă din context. Făcătură ordinară, tot ca de obicei. Cine manipulează? Știe toată lumea. Chiar și portalul analistului-centru-nu-știu-de-ce care se specializează pe știri despre prezervative găurite vine cu o avalanșă de știri:

  • Noi detalii despre „leşinul” lui Vlad Filat: Tentativele disperate ale avocaţilor de a aburi populaţia.
  • SCANDALOS! Ce spun martorii despre „leşinul” lui Filat şi MAREA GAFĂ a avocaţilor.
  • SE STRÂNGE lațul: Motivul REAL pentru care Filat „a leşinat” în instanţa de judecată!

Și eu trebuie să-i cred? Mai uitați-vă în sondaje. Acum deja nimeni nu vă mai crede. Iar eu niciodată nu v-am crezut. Chiar și cei din exterior au înțeles asta. Într-un mesaj postat de Twitter, Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, se arată îngrijorat de de starea de sănătate a fostului premier Vlad Filat. Acesta reiterează că autoritățile din Moldova refuză să îi asigure un proces public echitabil. „Sunt profund preocupat de starea de sănătate a lui Vlad. Autoritățile îi refuză acordarea unui proces public echitabil”, a scris Joseph Daul.Clar.Dar asta e o altă temă. O să înțelegeți la alegeri ce am avut în vedere.

Ce voiam să spun? E foarte mârșav ceea ce faceți. Toți. De la bețișoare și până la toți bloggerașii și puzderia de păduchi care nici de trolli nu trag.

O armată întreagă de Prêt-à-Prestation.Mai dezgustător spectacol n-am văzut în viața mea. Chiar și pe timpul sovietic se simțea un fel de rușine în meseria de a face sluj. Ăștia nu că n-o au, dar se și mândresc cu faptul că prestează. Dacă e de vină Filat – să răspundă. Dar exact pentru ce a făcut. Pentru că, dacă fura el miliardul, demult era condamnat și n-ați face voi atâta zarvă. Să ne închideți procesul ca să nu vedem toată mizeria, să nu punem întrebări – și asta-i tot? Dar unde-i miliardul!? Și cine l-a furat?! Iar în exterior să ne intoxicați cu zoi mediatice. Și să răspundă trebuie în fața unei justiții. Nu a adunăturii acestea de executanți.

Ce-i cu porcii din titlu? Nu știu. N-au nici o legătură cu textul. Savanții zic că-s animale inteligente. Voi nici măcar asta nu sunteți…

Articol publicat în „Ziarul Național” din 22 iunie 2016