50Recunosc, a fost peste așteptările mele. Recunosc, nu am crezut că picii și mămicile de la noi sunt atât de interesați de cărți. Recunosc, încă nu e totul pierdut.

Ieri, de ziua de naștere a fiului meu Dan-Andrei, m-am gândit să bucur copiii de la noi. Am chemat picii cu tăticii, mămicile, bunicile, bunicii la lansarea celei de a doua cărți din colecția Editurii Cartier – „Povești pentru Dănuț” – „Semincioara fermecată”. O oră a durat prezentarea cărții și o oră autografele. M-am întors acasă cu un braț de flori și cu arătătorul umflat de la atâtea autografe… Plăcută durere… 170 de cărți s-au cumpărat și aproape în jumătate CD-uri.

promotime.md-921-1024x683Ieri cartea și CD-ul cu povestea citită de vedete din RM au fost la super-preț, numai 46 de lei fiecare. Copiii din clasa dnei Tatiana Mîrzenco de la liceul Orizont au prezentat teatru în grup dintr-un fragment din poveste, apoi Aurelia Salicov, director „StarNet Soluții” le-a oferit gratis alături de cărți și un pachet cu audiobook-uri cu povestea, mămicile-vedete – interpretele Adriana Ochișanu, Geta Burlacu și prezentatoarele TV Cristina Moldovanu, Aura Revenco, dar și o extraordinară mămcă, economista Oxana Gîțu ne-au împărtășit din impresii, d114upă care Unica Sport, Daria Room, Steffany Moldova și ABeZe  au distribuit cadouri.

Ajunsă acasă primesc un mesaj: „Stela îți scriu cu lacrimi in ochi… Azi am fost la lansarea ta de carte si am luat cărți pentru toți copilașii familiei mele. Am așteptat să-mi dai autografe pentru toți personalizat. Bucuroasă și fericită am plecat de acolo. În drum spre casă, după ce am coborât din rutieră mi-am dat seama că am uitat punga cu cărți. Am găsit rutiera, nu însă și cărțile. De valoarea lor mă doare. Mă pregătisem să le dăruiesc la atâția copilași. Cărți mai pot cumpăra, dar autograful tău nu.”

Mă voi vedea cu această mămică încântătoare, dar până atunci revin din lumea poveștilor în cea reală și parafrazez vorba unui ziarist de peste Prut: Trăim în R. Moldova și asta ne ocupă tot timpul…

[nggallery id=86]

[nggallery id=87]