Punct de sprijin

Firește, dacă lumea iese la protest, toată suflarea „bloggerească și trollească” o să zică că-s Floriile.

Iar frații mai mari din PD au și lansat campania – Paștele pentru fiecare (venim alături de cei care au nevoie). Știm alături de cine veniți. Știm și de ce aveți nevoie. În schimb, voi habar nu aveți de ce avem nevoie noi. Iar noi avem nevoie de un lucru – să plecați odată și să ne lăsați în pace! Atunci vom avea Paște Fericit. Și atâta timp cât voi veți veni cu tot felul de campanii și cu pungi (precis că-s furate și acestea), Paștele nu va fi fericit.

Ne-am săturat de voi ca de hrean! De televiziunile voastre de rahat, care fac doar știri de rahat între cele de divertisment.

Ne-am săturat de idioții din Guvern care ne promit 100 de priorități în 100 de zile și un panou electronic cu indicarea online a sumei restituite din miliardul pe care tot ei l-au furat. Vă mai miră ca panoul nu-i? Și chiar dacă ar fi, suma afișată oricum era să fie zero. De ce – am zis mai sus.

Ne-am săturat de cretinii din Parlament, care nu știu de ce se cred foarte șmecheri. Pentru că au înțeles la timp regula jocului – totul (și toți) se vinde și se cumpără. Contează doar prețul tranzacției. Dacă prinzi momentul, scoți un preț mai bun. Dacă nu – mergi angro, la pachet. Dar oricum e bine. Ce mai contează că o dată zici că alegerile președintelui vor avea loc la 23 mai ca peste o zi să afirmi că trebuie să fie pe 30 octombrie. Firește, ambele puncte de vedere sunt perfect argumentate juridic și nu sunt deloc contradictorii, devreme ce încap concomitent în căpșorul de deputat.

Ne-am săturat de scriitorii de la CC, care pot argumenta orice, inclusiv și că 2×2=5 sau chiar 7, în funcție de dacă vinzi sau cumperi, de la stat sau invers. De judecătorii de la CSJ, CSM, CA și toate celelalte judecătorii (să mă ierte cei normali, dar nu i-am văzut la tv), care sunt doar papagali și citesc de pe foiță ce li s-a dictat fără a ridica ochii.

Ne-am săturat de păunul de la BNM, care după ce a distrus nu doar sistemul, dar și economia unei țări întregi, pleacă cu onoruri. Și culmea – așa și n-a înțeles ce prăpăd a făcut!

Ne-am săturat de șefii PG și CNA, care ne tot povestesc că știu mai multe decât un Kroll. Dar n-o să ne spună. Știm și de ce.

Ne-am săturat de ANRE, CC, ANSA și toate celelalte agenții de stat, care sunt absolut inutile, pentru că nu protejează pe nimeni de nimic.

Ne-am săturat de SIS și MAI, care în loc să lupte cu spionii și criminalii, luptă cu tancurile rusești de carton și teroriștii care vot să ia cu asalt Filarmonica și Opera Națională. Mai nou, au purces la intimidarea celor care cheamă oamenii să iasă la protest.

Ne-am săturat de CEC, care are pe liste mai mulți alegători decât toată populația țării! Iar șeful ne zice că se bazează pe date oficiale. De ce nu publicați datele recensământului? Ca să falsificați și rezultatele alegerilor care vin.

Am obosit de voi toți. Cum am ajuns până aici? Ca o gașcă, o grupare criminală cleptocrată, care obține 15% (și astea desenate!) la alegeri, controlează totul în stat? Și îi lipsește doar funcția de președinte. Ironia sorții constă în faptul că cei din gașcă se numesc democrați. Și au deja peste 500 de primari și cu așa viteză degrabă vor avea 1 000. Și tot asta ni se va arăta la știri. Traseiștii tot nu știu de ce se cred șmecheri. Eu zic că-s mizerabili. Avem o guvernare de ticăloși și profitori. Și asta trebuie să le spunem în față.

Și, în general, cred că e o mare rușine să fii acum afiliat cumva cu PD. Care a sărăcit și a nenorocit o țară întreagă. Auziți? Ru-și-ne! E timpul să fugiți de pe corabia care se va scufunda cât de curând. Iar voi, ca proștii, urcați pe ea. Viteza de creștere a datoriei interne de stat e de 10 milioane pe zi! Și asta e fără datoria din miliardul furat. Cât credeți că va rezista această piramidă financiară, când bugetul se împrumută cu 25% ca să achite pensii și salarii?!

De aceea, dacă ticăloșii ăștia vă dau punga – luați-o, pentru că tot de la voi s-a furat. Iar când vă vor dori Paște fericit, să le răspundeți – … paștele mă-sii!

Articol publicat în „Ziarul Național” din 20 aprilie 2016