stela popa la biblioteca ion creangaNu mi-am imaginat niciodată că „profesia” de scriitor pentru copii poate fi atât de solicitantă. Solicitantă în sensul frumos al cuvântului.

Deși sunt preocupată până peste cap de apariția celei de-a doua cărți-poveste „Semincioara fermecată” din colecția „Povești pentru Dănuț”(lansarea va fi pe 16 mai, la Librăria din Centru) și a CD-ului audio cu vedete care citesc povestea, nu am cum să refuz nicio invitație venită din partea micilor cititori. Mici la stat, dar mari la sfat!

Și să nu credeți că atunci când mergi în fața cititorilor de povești e ușor. Nici pe departe. Picii din ziua de azi sunt atât de curioși, atât de entuziasmați, atât de perspicace, încât uneori rămâi în pană cu răspunsurile. Nu este ușor nici să „dai în mintea copiilor”. Poți ajunge să faci parte din lumea lor numai dacă ai un pici la fel de interesat și deceluș acasă, cum e în cazul meu. Nu de puține ori am fost întrebată cum de reușesc să mă transform din prezentatoarea seriosă de la știri, în autoare de povești și interlocutor al copilor. Răspunsul e simplu: lumea copiilor e un refugiu frumos pentru mine. Am obosit de maturii obraznici și impertinenți, de bădărănismele, minciunile și aroganța lor. În lumea copiilor și a poveștilor așa ceva nu există. Acolo binele învinge de fiecare dată.

Chiar dacă tirajul „Îngerilor Mării” s-a epuizat, iar micul public cititor mai speră că Editura „Cartier” îi va readuce pe rafturile librăriilor, nu am cum să refuz întâlnirile cu drăguții mei cititori. Și pe bună dreptate. Cum să nu merg și să nu le explic substratul acestei povești, cum să nu le vorbesc despre bine, despre rău, război, omenie, pace și fericire? Cum? Consider că prin puterea cărților mele reușesc să pun o cărămidă la baza unei generații cu mult mai deschisă la minte decât cele anterioare și neanchilozată de ororile trecutului.

Mai jos găsiți o minunată galerie foto de la întâlnirea de vineri de la Biblioteca pentru copii „Ion Creangă”. Au participat elevii de la liceul „Gh. Asachi” și „Doina și Ion Aldea-Teodorovici” din capitală. Fotografiile sunt realizate de Virgiliu Viscu.  Evenimentul a fost realizat în colaborare cu EuMama.md 

eumama

 [nggallery id=83]