Citiți mai multe articole despre Euro2016 și despre fotbal pe blogul EuroFan2016.

Se spune că foști fani nu există. Eu am aderat la grupare în 2002, când încă nu erau galerii separate, cînd meciurile din Divizia Națională se jucau doar la Chișinău, Tiraspol și Călărășeuca (unde n-am fost niciodată), cînd Gabi Stan și Gabi Balint făceau spectacol, cînd la meci în Tiraspol veneau în mediu peste 4000 spectatori, iar la unele meciuri chiar aproape de 10000. Asta a fost demult.

În acel sezon, țin minte cum trăiam fiecare meci și cum speram că ACELA va fi sezonul în care Zimbru va obține din nou titlul. Și tot așa din 2002 până azi… 🙁

zimbru5

Între timp, s-au mai obținut niște Cupe, Supercupa, dar oricum, am un gust amar că în niciun sezon, Zimbru n-a luptat pentru titlu până în ultimele etape. Au fost mai multe sezoane, inclusiv acesta, când Zimbru a început foarte bine până…a început să piardă puncte, apoi alte puncte, până a fost prea departe de a pretinde la titlu.

Chiar și Dacia, și Milsami, echipe fără mare infrastructură și perspective, au reușit câte un titlu. Echipa Veris tot ar fi putut pretinde la un titlu, dar s-a desființat când ocupau locul întâi.

Ieri Zimbru a jucat cu Academia. N-am fost la meci (prietenii mei știu de ce). Scorul 0-0. Așa cum m-am așteptat, au fost mulți fani Zimbru, care au făcut spectacol, dar s-a jucat pe terenul de rezervă, iar scorul final a depărtat echipa Zimbru cu 2 puncte de titlu. Din păcate, doar datorită entuziaștilor din rândul unor jurnaliști, bloggeri și fani, s-a putut afla ceva despre acest meci. De pe pagina oficială, am putut vedea componența echipelor, dar nicio statistică în afară de „circa 1000 spectatori”. Respectiv nu pot să-mi fac nicio impresie despre meci. În alte meciuri, Șerif și Dacia au câștigat 1-0 și împart locul întâi.

Trebuie să constat câteva chestii:

  • Campionatul național e la nivelul amatorilor. Chiar unele turnee de amatori de mini-fotbal sunt mai populare, iar uneori și mai bine promovate.
  • Zimbru a ratat lupta pentru titlu și în acest sezon. Nu poți câștiga campionatul dacă acasă nu marchezi niciun gol Speranței din Nisporeni și Academiei (care nu știu de unde este) și să obții doar un punct în aceste două meciuri.
  • Fanii Zimbrului sunt cei mai tari, indubitabili, ei fac spectalul adevărat în timpul meciului.

PS La sigur cineva va spune că nu totul e pierdut, că sunt șanse… sorry, eu nu mai am 15 ani, nu e primul sezon pe care-l urmăresc, stau bine cu statistica, cunosc cine sunt adversarii și am tot dreptul să analizez la rece șansele Zimbrului la titlu, chiar dacă sunt fan și voi susține echipa în fiecare meci la care voi putea merge.