La sfârșitul lunii martie, naționala Moldovei la fotbal va susține două meciuri amicale. Mai multe detalii despre componența lotului puteți afla de pe blogul lui Mihai Afanasii.

Ceea ce m-a dezamăgit pe mine? Două aspecte:

  • „Calibrul” adversarilor
  • Niciunul din meciuri nu va fi disputat acasă.

Din păcate, Moldova joacă cu adversari de nivelul său. Iată cum se poziționează adversarele în ultimul clasament FIFA:

  • Malta, cu care Moldova va juca pe 24 martie se clasează a 161-a, cu 139 de puncte.
  • Andorra, cu care Moldova va juca pe 29 martie este a 201-a, cu doar 6 puncte, fiind doar un pic în fața celor care împart ultimul loc în clasament.

Țin minte meciul Moldova-Andorra 1-1. Cred că am fost printre puținii oameni din lume care au văzut cum Andorra conduce într-un meci în deplasare. Din fericire, atunci Frunză a egalat și am scăpat de o rușine. În general, Moldova are rezultate mai bune în meciurile directe, cu un scor total de 6-2, inclusiv două victorii și un rezultat de egalitate – toate în cadrul unor meciuri amicale.

moldova-624x348

Malta se află în clasamentul FIFA doar puțin sub Moldova, care a coborât pe locul 156, cu 165 puncte. Din păcate, țin minte și remiza de acasă în meciul oficial dintre Moldova și Malta. În deplasare, Moldova conducea cu 3-0 la un moment dat și era la un pas de a scăpa victoria, maltezii reducând scorul până la 3-2. În meciurile directe, Moldova de asemenea are avantaj: din 6 meciuri, golaverajul e de 7-6 în favoarea moldovenilor, cu 3 victorii, 2 egaluri și o înfrângere.

football_02_temp-1338793934-4fcc5fce-620x348

Dar să revin la ceea ce m-a dezamăgit: jucând cu adversari slabi, Moldova n-are cum să progreseze. Jucând în deplasare, fanii naționalii n-au posibilitatea s-o susțină. Sper că până la începerea Euro2016, naționala noastră va reuși să aranjeze un meci amical interesant pe Stadionul Zimbru.

Citiți mai multe articole despre Euro2016 și despre fotbal pe blogul EuroFan2016.

646x404

Stadionul Zimbru. (c) Adevărul.ro