lansare stela popaAm semnat cu Editura Cartier pentru a doua carte-poveste. „Semincioara fermecată”, așa se va numi.

Ideea acestei povești a apărut în momentul în care o prietenă mi se confesa că nu mai știa ce explicații să găsească pentru fetele ei la întrebarea pe care i-o tot puneau: „Mami, cum am apărut noi pe lume?”. Nu a funcționat povestea cu barza, avionul sau altele de acest fel, ci cu o semincioară. A fost mai credibilă. Cel căruia i-a venit ideea a fost tatăl micuțelor curioase. Ideea era bună, dar mai trebuia și așezată în context. Și uite că aici am intervenit eu.

Fetele-prințesele au fost primele care au ascultat această poveste, au rămas încântate și fooooarte mulțumite că, în sfârșit, găsiseră răspunsul la această dilemă. Așadar, micile prințese din povestea „Semincioara fermecată” există în realitate, locuiesc în Chișinău și sunt foarte inteligente de felul lor. Sper că „Semincioara fermecată” să-i scoată pe IMG_4801cât mai mulți părinți din încurcătură atunci când picii se vor arăta interesați de apariția lor pe lume.

Pe de altă parte, povestea e plină de personaje frumoase și bonome. Nu există personaje negative. Dimpotrivă. Pictorița Stela Damaschin – Popa, cea care a pictat și „Îngerii Mării”, este deja în lumea acestei povești și dă viață cărții. Pictează de zor. Chiar zilele acestea îmi spunea cu mândrie că fetele ei sunt cele care au ajutat-o să o deseneze pe Căprioara Năzdrăvană din poveste. Eu, la rândul meu, am început pregătirile pentru înregistrarea poveștii pe un CD audio. Primele din lista vedetelor care vor citi „Semincioara Fermecată” sunt Adriana Ochisanu si Geta Burlacu. La lansare, printre speakeri vor fi și mămici vedete cu burtici.

Cartea-poveste „Semincioara fermecată” va fi cadoul perfect pentru fiul meu Dănuț la cei doi anișori ai săi. Lansarea va avea loc pe 16 mai, de ziua de naștere a lui Dan-Andrei, la Librăria din Centru de la Editura Cartier. Vă așteptăm cu pici, tătici, mămici, bunici… Personajele de poveste de la Buburuza Mela vor avea grijă și de această dată să-i distreze pe micii cititori 🙂

ingerii marii ccoperta