stela popa ingerii marii lansareO fostă ministreasă îndemna tinerele mame anul trecut să spele „pelincuţe”. Să nu se mai lamenteze atât în privinţa indemnizaţiei mizere pe care o alocă statul lăuzelor şi noilor-născuţi, ci să accepte realitatea dură în care ne e dat să existăm. Întreaga societate s-a revoltat atunci pe inconştienţa şi tupeul acelei funcţionare. Şi tot atunci, mii de mămici s-au solidarizat cu un text pe care l-am semnat şi în care se regăseau sută la sută.

Aşadar, vremurile au trecut, euro a crescut, iar indemnizaţia şi mai mică s-a făcut. Singurul lucru bun din toată povestea aceasta este că picii au crescut. Nici mămicile nu au dat înapoi, precum economia precară a statului la a cărei demografie contribuie din plin. Aici am să-l citez pe Gheorghe Erizanu, patronul Editurii „Cartier”, care afirma recent pe blogul său: „Republica Moldova nu produce nimic. Doar copii frumoşi”. Iar eu aş continua gândul: „…mămici deştepte, responsabile şi conştiente”. Ei bine, de ce spun aceste toate?

Între un pampers și o carte, mămicile le aleg pe ambele!mamicile la lansarea cartii poveste ingerii marii

Vineri am lansat prima carte-poveste „Îngerii Mării” apărută la Editura „Cartier”, din seria „Povești pentru Dănuț”. O carte care se dedică tuturor copiilor pierduți în exod. Un volum în care s-a pus mult suflet și… culoare.

Revenind la discuția despre mămici. Deși era vineri și la ora 15.00 erau niște ambuteiaje infernale în centrul Chișinăului, sute de mămici au reușit să ajungă cu picii în brațe la lansarea cărții-poveste. Le-am privit atent în ochi pe ele și pe copiii lor. Am înțeles un lucru: între un pampers și o carte, mămicile le aleg pe ambele. 

desen carte poveste ingerii marii

Nu știu cum fac, cum reușesc, cert este că, în loc să stea să spele vestitele „pelincuțe”, mămicile din zilele noastre aleg să meargă la lansarea unei cărți-poveste, să își lase copiii să socializeze cu alți pici năzdrăvani ca ai lor și să se distreze. Să înțeleagă ce înseamnă să fii într-o librărie unde plutește dulceagul miros de cărți.

M-am bucurat să le văd atât de tinere, atât de frumoase, atât de deștepte! Și mi-am zis: „Încă nu e totul pierdut!”.

Povestea și timpul pelincuțelor a trecut!

Am plâns, am râs, am cântat și ne-am bucurat de prezența zglobiilor pitici fără de care viața nostră nu ar fi la fel de frumoasă. Nici nu știți ce ați pierdut!

stela-popa-a-avut-o-lansare-de-succes-cu-ingerii-mariiMai ales că ne-au bucurat cu prezența și cu gândurile lor alese mămica Lilu, frumoasa Daniela Jenunchi, sfătosul tătic și bunic Andrei Porubin, inegalabilul Emilian Galaicu- Păun, ansamblul vocal „Prometeu” și personajele de poveste de la „Buburuza- Mela”.

Următoarea carte-poveste va fi „Semincioara fermecată”. O poveste dedicată celor patru fete năzdrăvane care își tot întreabă părinții cum apar copiii pe lume? Părinți, căutați și voi răspunsul la o asemenea întrebare? Ei bine, îl găsiți în următoarea poveste.

Până atunci, uitați de povestea pelincuțelor și cumpărați copiilor „Îngerii Mării”. Numai până pe 31 decembrie am reușit să o menținem la simbolicul preț de 53 de lei.

lansare ingerii mariiSă aveți sărbători frumoase și lecturi plăcute alături de îngerașii voștri.

P.S. Din pacate, cele 90 de CD-uri audio-video cu vedete-mămici – Ludmila Balan, Sanda Diviricean, Natalia Barbu Sota, Nata Albot, Valentina Vidrașcu, Margareta Pîntea, Victoria Munteanu, Oxana Gonța, AURA, Valentina Butnaru citind „Îngerii Mării” s-au epuizat din primele minute ale lansării.

Pentru cei care nu pot ajuge la librăriile din Chișinău, cartea poate fi găsită și în format digital AICI.

 

cartea poveste iingerii marii

 

 

 

 

 

 

 

desen carte poveste ingerii marii