stela popa si natalia barbuÎnainte de Crăciun, jurnalista Stela Popa va lansa la Editura Cartier cartea – poveste „Îngerii Mării”. Povestea nu este una tradițională. Pe lângă partea fantasmagorică, are și un mesaj de actualitate. Este dedicată tuturor copiilor dispăruți în exod. Prezentatoarea știrilor Jurnal TV a decis să lanseze și un CD cu zece vedete și mămici care citesc povestea. Tanti Ludmila, Sanda Diviricean, Natalia Barbu, Aura, Margareta Pîntea, Nata Albot, Oxana Gîțu, Victoria Munteanu, Valentina Butnaru și Valentina Vidrașcu au asistat ieri la turnarea acestui video. Filmările au avut loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, iar EA.md vă prezintă în exclusivitate atmosfera din timpul filmărilor. 

Stela Popa, autoare, prezentatoare tv

„Este o carte pentru copiii de toate vârstele. Cred că va trezi inclusiv interesul părinților. Le mulțumesc pe această cale tuturor vedetelor și mămicilor care s-au implicat în proiect. Astfel, mesajul cărții se va face și mai cunoscut. Cred că toți cei care sunt parte a acestui proiect editorial extraordinar contribuie la formarea unei lumi mai bune și la un viitor mai liniștit pentru copiii noștri”.

Ludmila Bălan, prezentatoare tv, mamă a doi copii și bunică

balan ludmila„Când am deschis această carte, cuvintele parcă zburau. Cu atâta ușurință citeam. Erau exact cum le simțeam eu. Cred că micuții care vor răsfoi paginile acestei cărți o vor percepe din prima clipă aproape de suflet. Îmi place că povestea are un subtext modern, că abordează o problemă existentă pentru tot mapamondul, una care ne doare și ne privește pe noi toți. Ceea ce este important, este ca micuții să înțeleagă că balaurul cu trei capete din Îngerii Mării este războiul și că este cel mai mare rău posibil care poate exista. Dacă un copil va înțelege asta din fragedă copilărie, nu va ajunge niciodată să participe sau să inițieze acest dezastru. Iată de ce, din acest considerent, Stela a făcut un lucru extraordinar pentru copiii noștri”.

Nata Albot, jurnalist, mamă a trei fetițe

„Atât adulții, cât și copiii au nevoie de povești. Datorită lor, sfârșiturile triste din viața reală devin fericite într-o altă lume, cea a basmelor. Povestea aceasta cred că va atinge inimile multor părinți, mai ales a Mamelor de Îngeri”.

Sanda Diviricean, psiholog, mamă a doi copii

sanda diviricean, stela popa si valentina vidrascu„Cred că picilor le-ar plăcea această poveste pentru că ar regăsi în ea două lumi, a noastră, a oamenilor și cea de sub ape. Anume intersectarea acestor două lumi trezește imaginația și curiozitatea celor mai mici. De fapt, cred că aceast poveste va fi nu numai pe placul copiilor, ci și a maturilor. Cel puțin mie îmi este foarte drag să citesc povești. Devenind prea realiști, prea conectați la problemele cotidiene, pierdem din farmecul contactului cu lumea noastră interioară, cu alți oameni. Din păcate, pierdem din capacitatea noastră de a crede că lucrurile frumoase ni se pot întâmpla. Ele pot fi realizabile! Tot ce trebuie să facem este să credem în asta și să nu pierdem credința copilului din noi. Miracolul este posibil. Așadar, să credem în povești.”

Natalia Barbu, interpretă, mama unui băiețel

„O poveste inspirată, scrisă cu mult curaj și care sper să îi placă și fiului meu. Eu și acum sunt în lumea poveștilor, inclusiv cu ajutorul băiețelului meu. Asta însemnă că sunt copil și atâta timp cât suntem copii înseamnă că suntem vii. Sunt o visătoare incurabilă, îmi place să visez uneori cu ochii deschiși, motiv pentru care îmi place și lumea poveștilor. Asta sunt eu și îmi place să văd dincolo de realitatea banală.”

Continuarea pe EA.md