Dimineața și seara la sensul giratoriu de la străzile Ion Creangă și Calea Ieșilor se formează ambuteiaj. Acesta poate ajunge la sute de metri, iar răbdarea este la limită atât pentru șoferi cât și pentru pasageri.

Recent, am făcut un apel pe facebook către Inspectoratul National De Patrulare să găsească o soluție pentru a preîntâmpina formarea ambuteiajelor în orele de vârf.

adresare_INP

Mai multă lume a comentat atunci la această postare că, defapt mesajul trebuia să-l adresez celor de la Primărie, pentru că INP nu are treabă aici. Soluția, spuneau ei este una inginerească: constucția unui pod cu conecțiuni sau adaptarea străzii Mesager, stradă paralelă cu Calea Ieșilor. Asta ar permite deplasarea direct spre str. Albișoara și str. Mihai Viteazul. Sunt total de acord cu ei, dar asta necesită mulți bani și timp. Ziceam că soluția de moment ar fi dirijarea transportului de către polițiștii de patrulare.

În această seară, am observat, dar și dimineață mi-a spus cineva că, la acest sens giratoriu, transportul era dirijat de un echipaj al poliției de patrulare. Rezultatul era vizibil – se circula mult mai uşor. Deci, se poate!?

Acum nu ştiu dacă această acțiune este rezultatul acelei adresări, dar INP are o bilă albă. Bravo!

Între timp, cei de la Primăria Capitalei ar trebui să se gândească serios la fluidizarea traficului prin oraș. Astfel de ambuteiaje se formează nu doar la sensul giratoriu de la str. Ion Creangă. Și, știu că știți…