Organizatorii ”Women Summit ” mi-au propus, știind că vin prin Moldova , să fac un seminar, training sau cum e moda acum la Chișinău de spus ”workshop” cu femeile din Moldova.  Mă bucur mult că în țară începe să ia avânt tendința de a împărtăși experiențe și idei prin asemenea seminare, de la unii oameni la oameni. E o practică foarte bună și nu foarte scumpă de a te lumina. Uneori, însă, aș vrea să văd alegeri mult mai selecte în privința speakerilor și mai ales a ceea ce ar fi ei capabili să transmită. Părerea mea, pur subiectivă, este că dacă îți asumi un training, trebuie să fii încrezut că ai ce le transmite oamenilor drept învățătură și mai ales să vii cu niște concluzii care ar putea să le servească drept lecții  utile.  Eu încă nu mă simt în acea fază  de coacere în care să invit oamenii  și să-i învăț ceva, decât dacă asta e legat strict de meserie, unde există niște reguli, teorii și lucruri pe care nu le-am inventat eu. De aceea am preferat nu să învăț, ci să confesez. Mai ales că nu sunt deloc convinsă că așa cum îmi trăiesc eu viața este bine pentru alții.

S-au întâmplat mai multe lucruri  în viața mea în ultimii ani. Este o adevărată aventură ce am ales să trăiesc. Și am  zis că dacă accept invitația celor de la Women Summit, atunci cu câteva condiții: să-mi aleg singură tema și să am o cauză de binefacere: Arterapia, pentru care acum echipa K Lumea pornește o intensă campanie de fundrasing. Cu banii acumulați vom începe să schimbăm fața spitalelor de copii din Moldova. E un proiect complicat, dar nici nu ne propunem să-l realizăm imediat. Încet, ambițios și creativ.

Voi oferi câte o invitație pentru 2 persoane care vor scrie sub acest articol povestea revenirii lor în Moldova după o perioadă de migrație. Unde au plecat și când, de ce au plecat și ce le-a făcut să revină acasă. Mulțumesc. Grăbiți-vă! Cred că bilete în vânzare nu mai sunt, iar evenimentul este mâine. Pe curând.