Să vedem dacă am ceva de spus…când aranjezi gândurile în scris, deodată e clar dacă e un lanț logic, consistent sau e un singur gând orfan ce face atâta gălăgie în cap, de îți pare că ai o armată de cuvinte ce așteaptă să iasă afară.

Foarte coibilă situație avem noi, tovarăși. Aparent, nu prea are cine conduce țara.

Avem o serie de evenimente, care se intersectează într-un crossword greu de rezolvat:

1. Vlazii au dezamăgit tot electoratul. În special PLDM, fiindcă PD nici nu a avut electorat loial, doar un șir lungușor de funcționari, familiile, rudele și vecinii acestora, care au știut că au de câștigat, dacă Tata va avea o funcție bună. Și e păcat, Filat a creat un produs bun – PLDM, acum 3-4 ani în urmă cel mai de perspectivă partid. Dar la căcat. De ce? Hz.

2. Acum oamenii sunt supărați, iritați, enervați, nemulțumiți, zacalibiți, dezamăgiți, nedumeriți și amăgiți. În sfârșit după multe miliarde furate până acum, a ajuns unul în vizorul publicului. Cursul valutar se ridică, coboară și nu din propria inițiativă, dar după câte se vede controlat de ”guvernanți”. Uniunea Europeană se supără că nu implementăm reforme, nu numim procurori echidistanți, ne amenință că nu vom mai primi bani. Și noi încă mai tare ne enervăm pe bădăranii de la conducere.

3. La 3 mai 2015 avem un protest civic, cu vreo 50k participanți, ce are drept obiectiv oprirea nelegiuirilor, întemnițarea vinovaților.

unde dai si unde crapa

4. Pe de altă parte avem Socialiștii, care iaca-iaca vor în Rusia.

5. Plus se apropie alegerile Primăriei Chișinău.

Acum,
a. pe de o parte e periculos de înlăturat brusc PD și PLDM de la conducere, că ne mănâncă PSRM. Un auto-șantaj urât. Nu poți bate în niște potlogari, de frică că vor veni alții mai mari în locul lor.

b. nu trebuie uitat precedentul “7 aprilie” și “maidan”. Să nu fie cumva canalizate protestele pașnice în manifestări violente. Că se va primi că am vrut în Europa, dar la urmă parțial cu mâna noastră ne-am dus în Rusia.

b.a. și pe spatele la acest protest, se vor găsi javre care să-și mulțumească propriile interese economice și răzbunări politice.

c. ce dacă își bagă Vlazii piciorul în Europa, unde știu că îi paște închisoarea, și se întorc cu fața la est? așa un gând…

d. acum că PL practic e unicul care susține deschis mișcarea spre Europa, ce soartă vor avea alegerile la Primărie? Dorin, tu ești ciotkii patriot, dar ca administrator te-ai stins. Totuși am vrea pe altcineva.

e. și la urmă, cum am scris de la început, nu are cine conduce țara. Majoritatea clasei politice sunt păcătoși și dețin dosare unul pe altul, ca în bancul unde în iad doar moldovenii nu sunt păziți în ceaunul clocotind, de draci, fiindcă dacă încearcă să iasă unul, restul (moldovenilor) îl trag înapoi. Sincer, cine? PL, PLR, Leancă, Sturza, cine? Come on…

Loterie. Am introdus toate criteriile, tragem de mâner și așteptăm. Habar nu știu ce se va întâmpla, știu doar că Vlazii nu se vor lăsa închiși nici de europeni, nici de noi.

Acum, cred că e prima dată când am înțeles unul din motivele celor pentru unirea cu România – motivul juridic, doar așa pot fi puși la dubă criminalii. Alte motive: istorice, culturale, economice, sociale, niciodată nu mi s-au părut super relevante; putem exista ca țară independentă, călătorind și având comerț liber, vorbind și studiind limba și istoria neamului nostru român.

Concluzia ca de la un cetățean simplu e una – mergem la proteste, pentru a spori numărul participanților, urmărim ce se întâmplă și tragem noi concluzii 🙂

   ~ Urmărește pagina “..mai mult emoții, decât cuvinte.” pe Facebook ~