Pina duminica am adunat la activ doua semi-maratoane in Cluj si in Amsterdam si maratonul din Londra de anul trecut pe care l-am alergat in scop de binefacere. Acest weekend pentru mine a fost foarte special, am primit o satisfactie, da una tare diferita de impresiile pe care le-am avut in timp ce descopeream un oras strain si interactionam cu oameni din diferite tari care alergau alaturi de mine sau cu cei care ne incurajau de la marginea traseului si ne serveau cu jelly beans sau home made limonade.

 

 

Ce a fost diferit – am alergat acasa in orasul meu. Chiar daca traseul a fost doar pe Stefan cel Mare si Viaduct. Chiar daca nu prea ai ce vedea si ai putea sa te plictisesti. Chiar daca traseul este unul tare expus la soare iar oamenii nu sunt obisnuiti cu asa evenimente si se uita straniu la cei care alearga. Chiar daca la punctele de apa ti se dau sticle de 0.75 in loc de pahare cu apa sau sticle de 0,3 deschise, chiar daca… poti gasi si alte lucruri care pot fi imbunatatite la editia viitoare, s-a spart gheata si asta este exclusiv meritul unui pumn de oameni care au facut din alergat nu doar o pasiune, dar si un scop de promovare a acestei culturi in masa. Bravo si mult respect pentru echipa Sporter!

Altceva dar nu mai putin important e cind alergi printre si impreuna cu prieteni. Mare satisfactia cind in parcul din Valea Morilor in ultimii 3 ani vedeam tot mai multi oameni care alearga. E si mai mare satisfactia cind pe parcursul maratonului din 26 aprilie am vazut inca cel putin 20 de prieteni, care au alergat 10, 21 sau 42 de km. Bai, bravo! Sunt tare mindru pentru ei si acum stiu ca la fel cum eu m-am virusat de fuga si am inceput sa caut maratoane prin toata lumea la care vreau cindva sa alerg, tot mai multi prieteni se vor apuca de sport, iar la unele din aceste evenimente vom alerga impreuna.

Printre altele. Pentru acest semi maraton nu m-am pregatit in mod special, fara program, ba chiar o perioada de 10 zile in care nu am alergat deloc in aprilie, doar cu run-uri care mai mult fac parte din rutina zilnica. Titlul postului de azi e inspirat de spotul pentru maraton si mesajele de pe spatele tricourilor oficiale. Da, eu alerg pentru ca ma simt super dupa asta, dar duminica eu am alergat pentru orasul meu. Gata. Foc la ghete si ne vedem la Valea Morilor 🙂