Există pe facebook o pagină dedicată lui Vlad Filat. Aceasta poartă denumirea „Vlad Filat Președinte”. Inițial m-am gândit că poate fi vorba de Filat ca președinte de partid, dar de fapt, este vorba de Președinte al RM.

filat_președinte_

Am încercat să aflu când a fost creată această pagină, dar nu mi-a reuşit. Însă, ceea ce poate fi observat este data şi ora când au fost încărcate fotografiile de profil: 28 noiembrie 2014, ora 10:03 pm(22:03) şi 10:04 pm(22:04). Asta ar însemna că pagina a fost creată anume pe 28 noiembrie a.c. De asemenea, aceasta are şi un număr mic de like-uri (25).

filat_2

filat_3

Presupun că este o glumă a cuiva. Dar dacă nu e glumă și într-adevăr aparține lui Filat și pe această cale vrea să ne transmită intenția sa de a candida la funcția de Președinte al țării, fapt ce urmează a fi discutat în cadrul negocierilor în vederea creării unei noi Alianțe de guvernare.

Acum stau și mă gândesc. Ce ar trebui să se întâmple ca dorința lui Filat să fie acceptată de colegii de Alinață? Mai ales că, PLDM-ul vrea să obțină și funcța de Prim-ministru.

O altă problemă, este obținerea numărul necesar de voturi, lucru ce nu este posibil dacă se reușește crearea unei Alianțe PLDM-PDM-PL. Va fi susținut de comuniști sau de socialiști? Puțin probabil…

Iată așa o situație 😉

P.S. Filat preşedinte…

Afiş plasat pe gardul unei curţi de pe str. Belinschi din Chişinău. foto: G.Vieru 14.10.2011

Afiş plasat pe gardul unei curţi de pe str. Belinschi din Chişinău. foto: G.Vieru 14.10.2011