Iar acest fapt rarisim a rămas aproape neobservat în Moldova. Sau poate nu am auzit eu bine, dar rezonanța unui astfel de gol nu a atins sonoritatea dublei lui Artur Ioniță din Serie A.

Epureanu a marcat un gol superb, primul al lui pe malul Bosforului. Fundașul și căpitanul naționalei noastre a spart gheața în campionatul Turciei, după ce a deschis scorul în jocul Istanbul BB – Akhisar, scor 4-0.

În minutul 6, Epureanu a urcat în careul advers la executarea unei lovituri libere. Balonul s-a dus către el, iar apărătorul moldovean a reușit un exercițiu de finețe, care nu se află la îndemâna multor atacanți. El a stopat pe piept, după care a fructificat traiectoria verticală a mingii. Epureanu a reușit o foarfece pe spate de toată frumusețea, prin care l-a lăsat fără replică pe goal-keeper-ul advers.

Un gol superb, care este și extrem de prețios în același timp. Probabil că Istanbul BB s-ar fi impus și dacă nu marca Epureanu. Însă în economia imaginii internaționale a fotbalului moldovenesc, reușita lui Epureanu, ca și golurile italiene ale lui Ioniță, cântăresc enorm.

Afirmam și altădată, subliniez acum din nou, că Ioniță, Epureanu, Gațcan și alții, sunt veritabili piloni pe care ne putem baza reconstrucția echipei naționale. Cei menționați anterior fac parte totuși dintr-o categorie rară a fotbaliștilor noștri. Cei care se dedică la fel la națională, precum o fac și la echipa care i-a legitimat.

Când vom avea măcar 11 ca ei, atunci vom fi printre pretendentele la calificări.