În lupta politică, politicienii își măsoară forțele prin numărul și calitatea oamenilor pe care îi au în spate.

Numărul este important pentru a arăta că ai susținerea politică. Un politician care lansează un apel public, iar acesta nu e urmat de masele largi este un politician de doi bani. Filat a spus la Consiliul Politic Național că mobilizează țara la un mare miting pro-Europa și a adus în Piața Marii Adunări Naționale zeci de mii de oameni. Din toată țara!

Calitatea oamenilor este pentru a asigura cetățenii că ai persoane competente pe care îi ai deja sau îi vei trimite în posturi publice. Pe 7 septembrie, au avut discursuri membri din Guvern și deputați activi. Pe scenă au ieșit și membri de partid din raioane, oameni simpli, care nu sunt deloc obișnuiți cu speech-uri și care au avut emoții. S-a văzut asta, iar oponenții au profitat la maxim.

Opinia publică aștepta cu sufletul la gură mitingul PLDM, iar asta s-a văzut după reacțiile lansate în spațiul public de oponenți și de mass-media controlată. Adevărul este că după concertele lui Usatâi și după mișcările vamale făcute de Dodon opinia publică avea nevoie de un răspuns. Răspunsul a fost dat de principalul partid din coaliția de guvernare: Republica Moldova merge înainte spre Uniunea Europeană. Din păcate pentru unii și din fericire pentru alții nici un partid sau lider politic nu are forța să cheme oamenii așa cum a făcut PLDM și Vlad Filat pe 7 septembrie.

articolul cu fotografie pe blog.