euro

Ştirea despre tânărul multimilionar în euro din Moldova a fost probabil, cea mai citită şi discutată noutate de ieri. Ap’ aşa, dacă nu avem milioanele noastre fie şi în lei, atunci, discutăm milioanele altora, cu atât mai mult că-s în euro. În principiu, nu văd o problemă că unii reuşesc şi devin bănoşi. Însă, întrebarea este: cum le reuşeşte? Or, vorba ceea: e mai greu până faci primul milion…

Pe la noi se mai aude aşa, din când în când despre milionari, mai ales în fiecare an după 31 martie, dar cazul de ieri este premieră pe aceste meleaguri.

Tânărul ajuns milionar la 26 de ani are afaceri imobiliare, prestează servicii în agricultură, cultivă cereale, legume. Şi, poate nu ar fi intrat în gura lumii dacă nu ar fi nepotul unui fost demnitar de „al nostru”. Anume asta-i „fişka” ce face deosebită „istoria de succes” a tânărului antreprenor.

Având sprijinul unchiului „Vladic”, azi, întreprinderea administrată de nepot este cea mai mare din ţară în sfera ei de activitate. Plus, este privilegiată la obţinerea subvenţiilor oferite de Ministerul Agriculturii ce aparţine politic PLDM. Subvenţiile obţinute sunt de ordinul milioanelor şi nu-i vorba de o căldare de „solearcî”pentru fiecare hectar, aşa cum li se oferă altor fermieri.

Mai mult. În presă a mai apărut azi un articol semnat de Maria Buinciuc (nu ştiu cine este) unde se menţionează că oamenii sunt practic impuşi să dea terenurile agricole în arendă firmei „Caravita Co” SRL condusă de nepotul lui Filat. De asemenea, cea mai mare parte a angajaţilor acestei întreprinderi sunt angajaţi neoficial, astfel, eschivându-se de la plata impozitelor.

În aşa condiţii cred că fiecare este în stare să facă afaceri ştiind că atâta timp cât este „crâşa” lucrurile vor merge strună.

„Moldova fără sărăcie”, aşa striga Filat la parlamentarile trecute. Numai că nu ştiu de ce Moldova s-a dovedit a fi el şi neamurile lui…

Înainte, nu înapoi!