Afis Chirita in Provincie

Imaginile cu procuroarea-educatoare ne-au ros retina săptămânile trecute. S-au făcut reportaje TV şi articole prin ziare, de parcă a fost cea mai mare senzaţie din ultimul deceniu. Şi cu părerea s-a dat fiecare cui nu i-a fost greu. Dar iată faza cu parodia făcută de Teatrul „Eugene Ionesco” şi mai ales „ştirea” apărută în presa on-line ulterior, m-a frapat total.

Că procuroarea a călcat strâmb – e clar, că Teatrul „Eugen Ionesco” are de promovat piesa „Chiriţa în provincie” – tot e clar, dar ce treabă are furtul şi retuşarea pozelor cu parodia? Nu vi se pare că asta e un pic prea mult şi deplasat?

Ştiţi poveştile alea incredibile care se întâmplă în SUA de obicei, când un hoţ îşi rupe mâna sau piciorul pe scări şi dă în judecată stăpânii casei pe care tocmai o jefuia, pentru neglijenţă şi punerea în pericol a vieţii infractorului şi el are câştig de cauză?! Ei, cam aşa e şi situaţia asta:

chirita-o-imita-pe-procurorul-adjun-

Femeia (aka procuroarea) va fi/a fost sancţionată pentru neregulile pe care le-a comis, sau normele pe care le-a încălcat, dar pozele îi aparţin. La fel şi dreptul de autor asupra lor. Aşa că dacă se decide să se judece cu Teatrul „Eugene Ionesco” pentru denigrarea imaginei şi furt de fotografii…

Continuare articol…