După cum spun cărţile de specialitate, răspunsul la întrebarea din titlu îl voi da printre rânduri – ca să vă motivez să citiţi articolul în întregime. Până una-alta însă, cum vă pare sloganul „Mă lepăd”? Pe mine mă umflă râsul când îl aud/citesc şi plânsul când văd spoturile noastre sociale, de această dată, anti-fumat.

Pentru un om open-minded cum mă consider, găsesc aceste spoturi absolut de nicio culoare. Cei care nu fumează – le găsesc cel puţin dezgustătoare, iar cei care fumează, ATENŢIE, nu privesc aşa spoturi! Şi atunci, mă întreb, cui sunt destinate aceste campanii?

În altă ordine de idei, consider că în acest moment nu mai există nefumători pe faţa pământului. Toţi sunt fumători: unii pasivi, alţii activi. Şi poţi să te baţi mult cu pumnul în piept că n-ai pus mâna pe ţigară, din moment ce împarţi scara blocului cu un fumător, sau mergi la un WC public, unde scrie pe toţi pereţii „Fumatul este strict interzis”, iar în dosul uşii – pufăie o doamnă, a 13-a ţigară din ziua respectivă, căci e luni…

Eu în genere nu cred în reclamele sociale, fie ele făcute de ai noştri, fie de ai lor… Ele-s doar pentru галочкă (n.r. bifă). Iată problema, iată ONG-ul, iată banii, iată spotul! Da’ rezultatul?

Continuare articol…