demotDa, asta este guvernarea pentru care au luptat mulți din noi, dar nu și cea care ne-am dorit-o. Chiar și fiind conștienți că în curând sunt alegerile, politicienii de la guvernare oricum fac câte 2-3 tâmpenii pe zi. Pe ei nu-i interesează părere noastră, ei știu că noi oricum nu avem de unde alege și că mai târziu îi vom vota. Dar să-și mai dea o palmă de data asta.

Câteva perle proaspete:

1. Societatea civilă vorbește de la începutul anului de legea 2% și hop ieri guvernarea o aprobă în versiunea lor, fără a se consulta cu cei care au propus inițiativa. Prin urmare avem o lege care lasă loc de multe fraude și de spalare de bani de către ong-urile fondate de fii miniștrilor și a deputaților moldoveni.

2. Azi aflăm că deputații moldoveni au redus cu 43% taxele de import la automobilele de lux, dar le-au majorat cu 10% la cele ieftine. Practic, după reducerea taxei vor fi ratate venituri bugetare de circa 80 de milioane de lei, în cazul automobilelor noi. Parcă văd mâine un deputat tâmpit cum declară că această reducere de taxe vine în întâmpinarea șoferilor moldoveni, astfel încât mașinile de lux vor fi mai accesibile (pentru cel mai sărac popor din Europa).

În schimb oamenii simpli care din salariile primite strâng cu greu bani de o mașină pentru familie, vor plăti mai mult pentru mașinile modeste întrucât această majorare de taxe se va reflecta imediat asupra prețului autoturismelor. Experţii nu exclud faptul că unii deputaţi să fi făcut lobby pentru dealerii auto sau pentru anumiţi cumpărători de maşini scumpe.

3. Benzina și motorina s-au scumpit cu vreo 50 de bani, în mare parte din cauza deprecierii leului. Dar parcă la început de vară guvernatorul BNM, Dorin Drăguțan spunea că este o depreciere controlată? Acum se vor scumpi și alte produse, am înteles că laptele deja s-a scumpit.

Oare cât o să ne frece acești deputați nesimțiți care vor boci în curând după votul nostru și ne vor vorbi despre pericolul comunist și necesitatea integrării europene?

Poporul nu își cunoaște adevărata valoare.