parlament-voroninÎnteleg că titlul este trist și pe alocuri agresiv, dar exprimă în totalitate argumentele care vor urma. Am privit cu multă satisfacție retrospectiva încăierărilor din parlament (dacă tot circ nu avem). Haita asta de deputați agresivi care caută să bată pe oricine este de fapt o rușine a noastră, a tuturor. Ei încă nu au aflat pentru ce luptă dar știu că-i va arăta la televizor și posibil vor ajunge lideri cândva.

PCRM are mulți bătăuși. Grigore Petrenco și Iurie Munteanu sunt cei care dau tonul fiecărei bătăi în parlament, dar toți acești indivizi au fost niște ratați pe timpul guvernării comuniste, puști de care nu avea nimeni nevoie, buni doar la a face cafea și a ține boxele să nu cadă de pe scenă.

Dar nu despre ei este vorba ci despre Vladimir Voronin, cei care îi îndeamnă la agresiune. Un moșneag obosit care deși merge fără cârjă are destulă putere. Bătrânul comunist la ai săi 72 de ani nu se poate gândi la viitorul Republicii Moldova. Așa-i natura moșnegilor, bătrânețea este pentru a face o retrospectivă asupra vieții și a încerca să întelegi unde ai greșit și ce ai reușit. Puțini, dar foarte puțini moșnegi la bătrânețe își doresc cu orice preț răzbunarea, iar Voronin este unul din ei.

Europeanul Voronin a rămas cu 30 deputați rătăciți, majoritatea din ei au fost outsideri și nu au contat deloc pentru politica moldovenească, nici măcar pentru PCRM, dar ei încă mai au capacitatea de a spulbera visul european. Bătrânul Voronin nu are nevoie nici măcăr de Uniunea Euroasiatică, el vrea să se răzbune cu orice preț pe cei care i-au furat victoria de sub nas și au distrus planurile familiei.

Din păcate Voronin va conta încă mult timp pentru Moldova.