Da, totuși voi scrie despre Congresul VI al Partidului Liberal Democrat din Moldova, aceasta pentru că s-a produs un eveniment istoric în Republica Moldova.  Este primul Congres în istoria Republicii Moldova care a adunat  peste 4500 de membri de partid într-o sală și care au decis prioritarea nr. 1  pentru Moldova, și anume, Integrarea Europeană.

Scriu ceea ce simt, normal e ca să mă judece alte persoane.  Aici în aceasta sală s-a decis viitorul Republicii Moldova, Uniunea Europeană. La mulți li se pare un vis, însă UE este mai aproape decât noi credem.

S-au luat decizii importante. S-a reales noul președinte al PLDM, a fost un singur candidat, Vlad Filat, s-a votat pro 100 %, abțineri 0, s-au făcut modificări în statut. s-a  poziționat prioritatea nr. 1 pentru PLDM- Integrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova.

S-a făcut public manifestul PLDM- Înainte. Nu înapoi!!!www.unimedia.infoManifestul reprezintă un program, pe termen lung, şi urmăreşte un singur scop: să ducă Moldova înainte. Manifestul depăşeşte angajamentele pe care şi le poate asuma un guvern şi are în vizor obiective majore de interes naţional, pe care fiecare cetăţean trebuie să le înţeleagă şi să le accepte.

Priotatea nr.1 a manifestului este reforma educației- expusă de mai mulți oficiali, printre care vice-președintele Parlamentului Liliana Palihovici, de altfel și Vlad Filat pune un accept prim pe această dimensiune.

1. să avansăm în reforma educaţiei, cu şcoli şi programe noi, gîndire critică şi excluderea
copiatului;
2. să avansăm în crearea locurilor de muncă gestionate de tineri antreprenori şi în
dezvoltarea unui sector privat viguros;
3. să avansăm în fortificarea statului de drept şi în eforturile de diminuare a corupţiei;
4. să avansăm în edificarea unui viitor european;

Detalii Click aici ———–> Roman Cernelea