Data trecută am lansat trilogia mobilă „Când trei se ceartă, cine câştigă?” și mi-am expus părerea vis-à-vis de spotul „Unité”: Adevărat nelimitat. Nunta. Între timp au apărut datele ANRCETI. Mare zarvă mare au făcut cei de la „Publicis Moldova” (măcar de-ar fi fost o reacție venită de la „Orange”)…

Așa cum îl respectam cândva pe Boico – așa a decăzut în ochii mei: tot mai jos și mai jos cu fiecare replică sau comentariu pe care l-a lăsat în ultimele săptămâni pe FacebookO reacție infantilă demnă de un amator și nu de un profesionist (cum era până la altercațiile cu „violeții”).

Asemenea reacții puteam avea eu, acu’ vreo doi ani, când abia intram în câmpul muncii și mi se părea că am cel mai tare job de pe planetă și lucrez la cea mai tare agenție de publicitate din MD. Și Doamne ferește să fi reproșat cineva ceva despre mega-compania „mea”, că săream ca o leoaică ce-și apără puii de șacali, chiar dacă eu eram doar un șoricel, iar pe adevăratul leu – îl durea fix în pix ce credeau/ziceau „șacalii” pe la spate.

Acum am ocazia să privesc dintr-o parte acest gen de reacții și sunt absolut PE-NI-BI-LE… Ele nu denotă profesionalism, ele nu denotă inteligență, ele nici măcar nu denotă că „ești mai bun”. De ce să te cobori la un asemenea nivel și să declari… Nu! Să FACI un spot despre faptul că „Moldcell” a pierdut 40 900 de utilizatori când poți să faci spot și să te bucuri că „Orange” a câștigat 42 000 de utilizatori? Adică serios?

Acum înțeleg cât de greșite erau deciziile mele (și mai ales declarațiile publice) pe care le făceam atunci. Pentru că între timp, am învățat lecția: azi lucrez pentru „Orange”, mâine aș putea lucra pentru „Moldcell”. Iar în aceste condiții trebuie să înveți să fii imparțial. E greu, e nedrept, e contrar voinței și orgoliului propriu – dar e CORECT.

Dl. Boico, vă pătați numele și reputația de dragul unui client – „Orange” în acest caz, dar fiți sigur că ei nu vor face același lucru pentru Dvs. Niciodată! Atunci, merită? Oare?

***

Făcând abstracție de toată povestea de mai sus, voi reveni, după cum am promis, la impresiile mele despre seria de spoturi „Orange”, lansate în ajunul sărbătorilor de iarnă…

Citește mai departe articolul „Când trei se ceartă, cine câștigă? (Orange)”!