sasha lopez ale blake si broono la chisinau„Nasc și la Moldova oameni”, vorba cronicarului. Nasc, dar ce folos, dacă nu știm să îi apreciem la justa valoare?

Aseară am fost invitata lui Sasha Lopez, alături de un grup de prieteni, la prestația de zile mari pe care a avut-o în Clubul Flamingo, împreună cu Ale Blake și Broono. Se simțea un alt suflu în ritmul, mișcările și ținuta scenică a celor trei. Altul decât este publicul obișnuit să vadă pe aici pe la noi. Debordau de profesionalism și stil inovator.

Sasha, Ale și Broono erau după nopți nedormite, cu ore de somn furate prin avioane. Veniseră direct din Croația. Pe scenă însă nu au lăsat să se vadă nici pic de oboseală.

ale dansand

Pe Sasha îl apreciez pentru talentul său dăruit cu carul de Dumnezeu, pe Ale pentru că are o voce splendidă și pe Broono pentru că dă culoare acestui frumos trio.

Așadar, ne-am distrat de minune. Publicul a fost încântat, deși, între noi fie vorba, putea să fie mai activ, mai vivace, mai angajat în raport cu performerii. Adică așa cum se obișnuiește pe la concertele pe care le dă Sasha Lopez și colegii săi în întreaga lume de li s-a dus vestea pe întreg mapamondul.

Acum, revenind la ideea de la începutul textului, ceea ce mă bucură este că Sasha Lopez a reușit să ajungă un nume consacrat la nivel internațional. Mă conving încă odată că, pentru un om talentat, nu există niciun fel de bariere.

ale blake la chisinausasha lopez la chisinau

Dincolo de asta, un lucru care mă nedumerește este de ce sunt atât de afone autoritățile de la Chișinău? De ce uită că tânărul acesta, originar din Republica Moldova (dar și cetățean al României), face pentru imaginea acestui stat mai mult decât mulți care primesc bani pentru asta. Sergiu Istrati (adevăratul nume al lui Sasha Lopez) este pentru R. Moldova un adevărat ambasador al talentului artistic și al culturii de gen! De ce până acum nimeni nu s-a gândit, măcar o singură dată, să îi acorde un titlu, așa cum se obișnuiește și e la modă pe la noi? E clar că la notorietatea pe care o are, artistul nu pretinde titluri și medalii, dar de ce nu ar veni cu ideea cei de la Chișinău? Așa, ca un mic gest de recunoaștere…

Vă dați seama cât ar avea de câștigat lumea muzicii de la noi și imaginea republicii dacă ar face din Sasha Lopez o imagine? Nu, nu de genul celei politico-moldoveniste pe care am văzut-o până acum, ștampilată pe unele artiste – școlite și descoperite în România, de altfel, dar însușite de către moldoveni ca un fel de Ștefan cel Mare stela popa la sasha lopezfeminin -, ci una care ar face bine atât României, cât și R. Moldova.

Nu vreau să cred în vechea zicală că „nu poți fi profet în țara ta”, pentru că Sasha Lopez chiar este iubit la noi! Ceea ce vreau să cred este că autoritățile vor fi mai atente față de acest nume și îl vom vedea din ce în ce mai des la Chișinău


.