constructie ilegala ridicata la ciocana si aparata de pretura ciocanaNu se mai poate așa! Trebuie să se pună ordine odată și odată în legislație în privința construcțiilor ilegale din oraș. După ce am trecut printr-un adevărat coșmar în lupta cu construcția ilegală a vecinului, abia după un an am reușit să-l fac pe om să dea jos coștereața ridicată anul trecut. Totuși, pentru asta a fost nevoie ca primarul Dorin Chirtoacă în persoană să se autosesizeze! Acum, când am înțeles dedesubturile, felul în care se mituiesc funcționarii și instituțiile din domeniu, pot scrie un ghid al demolării construcțiilor ilegale din oraș! Spun asta pentru că nici Pretura Ciocana condusă de Galina Bostan, nici poliția nu au ridicat un deget în povestea dată, dimpotrivă. Inspecția de Stat în Construcții a fost cea care a reacționat de fiecare dată la apelurile mele și edilul însuși! Vi se pare normal? Mie nu!

Coștereața de Ciocana 2

Și, totuși, chiar dacă am câștigat, chiar dacă primarul a recționat printr-o rezoluție, pe 5 iunie, apoi au fost anulate Certificatul de urbanism și Autorizația de Construcție emise de către Radu Blaj și Nistor Grozavu, pe 13 iunie (vezi poze mai jos), m-am trezit cu  scheletul unei noi coșterețe, pe 15 iunie, în zi de sâmbătă (vezi poza de mai sus)!

Fără pic de jenă, Pretura Ciocana s-a făcut moartă în păpușoi la apelurile mele, dimpreună cu poliția de sector. Ba mai mult, inspectorul Ion Cazacu de la Poliția Ciocana a refuzat să vină și să ia act de hotărârea Primăriei, după care a spus chiar că nu o recunoaște. Și, astfel, vecinul meu a profitat de ocazie. Mă întreb: „Oare de câți ani va fi nevoie, de această dată, până va fi dată jos noua „creație urbanistică” de Ciocana”?!

Parafrazând vorba poetului afișată pe siteul Preturii Ciocana, aș spune că, mai nou, „Când soarele deschide geana, el vede construcțiile ilegale de la Ciocana”… Însă, nu e de râs, ci de plâns.

Să vă ferească Dumnezeu de o asemenea experiență!

Mie mi-a fost cu vârf și îndesat. Povestea însă nu are un final fericit. Volens nolens trebuie să mă înarmez din nou cu răbdare. O nouă construcție ilegală, noi drumuri bătute, alte celule nervoase pierdute care nu se mai restabilesc și zeci de telefoane. E ca în povestea cu balaurul: tai un cap și apar altele două.

… Dacă Dorin Chirtoacă va reuși să străpungă zmeul direct în inimă, cred că va avea și mai multe voturi. Cel puțin pe al meu și l-a păstrat.

certificat de urbanism si autorizatie de constructie anulate

act de urbanism anulat primaria chisinau