ilegalitate pretura ciocanaContinui să lupt. Cu dreptatea în mână lupt, dar parcă țin piept morilor de vânt.

Despre construcția ilegală a vecinului meu s-a auzit peste nouă mări și nouă țări. Sute de oameni mă susțin în cauza pentru care bat zilnic zeci de drumuri și dau tot atâtea telefoane sau scrisori. O dovedește multitudinea de mesaje primite pe Facebook. Așadar, toți strigăm la unison: „Stop construcțiilor ilegale!”, numai Pretura Ciocana tace chitic! Și are motive întemeiate. Când spun asta, nu vorbesc în neștiință de cauză. 

S-a spart buboiul minciunii

După ce primarul Dorin Chirtoacă mi-a auzit apelul prin intermediul presei și a dat ordin să fie sistate orice lucrări și demolată construcția ilegală a vecinului de la etajul inferior, pretura sectorului Ciocana a băgat capul în nisip. Ba mai mult, s-a culcat sâmbătă pe-o ureche la apelurile mele disperate când vecinul a continuat să construiască trecând atât peste rezoluția emisă vineri de către Dorin Chirtoacă, cât și peste dispoziția Primăriei cu privire la anularea Certificatului de urbanism și a Autorizației de construcție semnate de Blaj și de Grozavu anterior. Sunată de juristul preturii, madame le pretor pretura ciocana minte cu nerusinareGalina Bostan a preferat să nu se implice sau, și mai rău, să tergiverseze acțiunile dând curs obsesiei „arhitecturale” a vecinului care a continuat să construiască nestingherit de-a lungul întregii zile de sâmbătă. Tind să cred asta din moment ce toate organele ordinii publice de la Ciocana au invocat mii de motive prostești ca să nu vină la fața locului sau, mai grav, să nu recunoască drept valabile actele Primăriei.  Nu am dovezi clare că madame le Bostan ar fi fost mituită cert este că, prin intermediul acestui caz, îi arată degetul mijlociu lui Dorin Chirtoacă. Numai că ulciorul nu merge de multe ori la apă și funcționara aceasta care, numai interesele cetățeanului nu le apără, a clacat. Și-a pus din nou amprenta pe un fals.

Bostaniada de la Pretura Ciocana

Dovada clară o vedeți în documentul inserat în text mai jos. Madame le pretor au semnat un document fals remis drept „explicație” Primarului. Îl anunță pe edil că vecinul meu ar fi dărâmat „singur construcția ridicată”. Trebuie să fii mare tupeist să semnezi o asemenea „inadvertență” pentru că (virgulă) construcția veche a vecinului meu stă falnică în picioare și, după cum spuneam, a fost chiar întărită și prelungită (vezi în poză). Într-un cuvânt, Pretura sectorului Ciocana, prin persoana șefei și a unor angajați de-ai săi, și-a șters picioarele de noi toți. De mine, de legislație, de Primărie, de edil, de cetățenii acestei țări și de toți cei care au curajul să lupte cu ei, cu bostanii instalați în funcții cheie.

Anul trecut, ajunsă în fața blocului meu, după o lecție dură de anti-Chirtoacă, pretorul de Ciocana – Galina Bostan îmi spunea să mă împact cu situația. Mai nou, după tot tam-tam-ul de săptămâna trecută, juristul preturii îmi sugerează cu nerușinare să construiesc și eu ilegal precum vecinul. În plus, mă tot amână de pe o zi pe alta cu demolarea pentru că, cică, nu ar avea mașini suficiente pentru asta. Mai și sunt mințită că aș fi fost informată în scris despre „demolare”… Nu-i așa că pare un episod desprins din Caragiale? Ehe, Caragiale pare mic copil în această bostaniadă!

Primul șpăgar

functionarul-de-la-primaria-chisinau--care-bea-vodka-in-timpul-orelor-de-munca--va-fi-demis-1353929806Până una alta, am aflat chiar din gura vecinului meu cui a dat primul mită ca să obțină actele de urbanism. Este nimeni altul decât arhitectul blocului. Și nu e vorba de unul simplu, ci de unul care cunoaște bine mirosurile bahice. Este vorba de fostul specialist principal de la Direcţia Cultură, din cadrul primăriei capitalei, Victor Sava, demis după emisiunea „Ministerul Adevărului”, de la Jurnal TV, pentru că   a băut votcă în timpul orelor de muncă și a fost prins beat chiar în biroul său. Așadar, iată cine ne decide nouă soarta. Nu pun la îndoială că, în euforia pe care îi place să o încerce alături de Bachus, când a semnat proiectul de urbanism al vecinului, se prea poate să nu fi avut habar pe ce își pune amprenta. Cert este că de la acest prim șpăgar ordinar a început toată povestea, iar alții, puțin mai breji ca el, au perpetuat-o.

Dacă nu semna, acum cu siguranță scriam altceva pe această pagină, dar, vorba aceea: istoria nu se scrie cu dacă…

ilegalitate pretura ciocana