Întrebați de jurnaliștii unui post european de televiziune, și înspirați de celebrul discurs al lui Martin Luther King – I Have a Dream, moldovenii au început să-și deschidă visele. Filat își dorește să fie prim-ministru pe viață. Ghimpu vrea  Colonița să se unească cu Chișinăul, iar Plahotniuc are cel mai simplu vis, își dorește o țară, măcar și una mică.

Vasea își dorește un BMW negru și o casă lângă Guvern. Maria vrea să poată copia la BAC, și cu experiența acumulată să termine facultatea. Tanti Lena vrea să-și vopsească balconul în roz, că altfel nu iese cu nimic în evidență față de vecini. Vica a făcut din machiat o meserie, se gândește la BMW-ul pe care Vasea încă nu-l are. Dar pe lângă Vica este și Aliona, Ileana, Cristina și visul se cam spulberă.

Am și eu un vis pe care vreau să îl trăiesc, măcar la bătrânețe. 

Vreau să văd 1 mln de cetățeni moldoveni întorși acasă. 1 mln de cetățeni întorși într-o țară cu drumuri bune și locuri de muncă. Vreau să văd cum în satele moldovenești oamenii reconstruiesc casele buneilor și dezvoltă afaceri mici. Vreau să-mi văd copii și nepoții educați într-un sistem de învățâmânt durabil, de perspectivă. Vreau să-mi văd părinții fericiți la bătrânețe și protejați de un sistem social echitabil. Vreau să văd mai puține bâdle* în politică, în troleibuz, în biserică și în discotecă. Vreau să văd judecătorii corupți închiși în cele mai înguste camere. Vreau să văd profesorii corupți de la medicină operați de studenții de la care au luat mită.

Continuare pe blogul lui Andrei Fornea….