Dezlegarea nodului al interimatului

Lăsînd la o parte toate aspectele și speculațiile politice, în Vinerea Mare, Parlamentul a luat câteva decizii importante pentru deblocarea situației, în care țara trăiește de ceva timp. Moldova s-a pomenit într-un labirint al intermatului, care cum nu îl întoceai era o butaforie – ca formă era, dar ca și conținut – gol-pistol.  Modificările adoptate în Legea cu privire la Guvern conferă conținut interimatului – Guvernului interimar i s-a dat dezlegare la atribuții, astfel că acesta va continua Programul său de activitate  „Integrarea Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare” 2011-2014  și implementarea reformelor majore.

Coordonatele Nord-Sud-Vest-Est ale interimatului

Decizia de a schimba la față și la trup interimatul Guvernului are mai multe fațete, iar pentru a le vedea în toată splendoarea lor, este salutabil să ne uitam la coodonatele de pe harta SWOT:

Inter!

Nu-i așa strașnic interimatul, cum îl desenează!

Cât de mult unii analiști și experți, nu încearcă să aducă argumente că interimatul nu este nici funcțional, nici prielnic și nici real în Moldova, cazul Belgiei arată că interimatul poate fi o soluție viabilă. Ba mai mult decât atât, belgienii au reușit cu un guvern provizoriu să dețină președenția Uniunii Europene, într-o manieră destul de reușită.

Concluzia: Cât e să asigurăm un interimat funcțional? O nimica toată, dar cu un strop de efort ,voință şi calm raţional.