http://ludmilag.wordpress.com/

Cele mai citite știri de astăzi nu sunt despre 7 aprilie. Nici cele mai vizualizate postări pe Facebook. La anul în general nu se va vorbi despre acest eveniment iar peste 5 ani va fi o istorie rușinoasă asemenea ”perioadei creștin-democrate” de care ne va fi rușine să ne amintim.

În 2005 am fost trădați de Iurie Roșca iar în 2013 de AIE. Sunt de acord cu faptul că nu putem compara modelele de trădare, dar finalitate este aceeași. Ori de câte ori vă veți simți înselați de politicienii cărora le-ați acordat nu doar votul, dar și ultimele speranțe, să știți că ați fost tineri și proști, la fel ca mine.

Dacă vă întrebați de ce părinții voștri nu și-au pus atâtea speranțe în Alianța pentru Integrare Europeană precum am făcut-o noi, răspunsul este simplu: ei au deja imunitate și știu că interesele de partid diferă doar ca formă, nu și ca conținut. Votul apaține generațiilor iar tinerii sunt cei mai sensibili în a se încrede oricui.

AIE există la moment doar pentru că nu este nici o altă alternativă. Va dispărea îndată ce va apărea o noua generație de tineri bucuroși că au obținut drept de vot. Vor urma și alte revoluții dar totul va fi o ”repetabilă povară” până ne vom învăța să taxăm politicienii nu doar în ziua votului, dar și pe parcursul activității lor.

Eu vă îdemn pe voi și pe mine să nu fim proști în ziua alegerilor dar să ne învățăm a reacționa în momentul potrivit. Vă îndemn să nu vă asociați cu partidele și să nu aveți idoli printre politicienii moldoveni.

Protestați mereu împotriva oricăror guvernanți. Ei au nevoie să fie impinși și nicidecum susținuți.