E o adevărată plăcere intelectuală să ai parte, la un sfârșit de săptămână, de o emisiune profesionistă cu două profesioniste ale teatrului românesc, mai ales când știi că au origini basarabene. Este vorba despre Tamara Buciuceanu și Stela Popescu, invitatele Eugeniei Vodă, realizatoarea celei mai de succes emisiuni culturale din România  – „Profesioniștii”, pe care o urmăresc cu regularitate și mare interes de ani buni.

Chiar dacă TVR-ul aproape că lipsește cu desăvârșire din R. Moldova și nici măcar http://www.tvr.ro/nu este accesibil celor de aici, am găsit de curând  un nou siteu al televiziunii române  – www.tvrplus.ro unde urmăresc în voie, fără niciun fel de bruiere, emisiunile marca TVR. 

Așadar, după un concert extraordinar susținut de către Loredana Groza la Chișinău, despre care voi scrie într-o altă postare, am încheiat seara de vineri urmărind  discuția interesantă dintre Eugenia Vodă și cele două interlocutoare ale sale la sfârșit de 2012. Două basarabence „sărace și prigonite de istorie”, dar talentate și de succes, cunoscute în tot spațiul românesc și nu numai. Două femei cu voință de fier, care sunt un exemplu de urmat. Vă propun să urmăriți și să savurați din înțelepciunea și experiența vieții lor în video de mai jos.

Pentru o calitate mai bună accesați AICI TVR Plus.