Foto: Adrian Plesca

Azi am participat la jumătate din întîlnirea lui M.Ghimpu cu bloggerii chiar dacă mi-am promis să nu mai merg niciodată la întâlnirile cu politicienii. Special pentru Mihai Ghimpu, care cu siguranță va citi acest articol, îi spun că am votat echipa PL în toate alegerile de până acum, din prima clipă în care am obținut drept de vot. Ghimpu a ținut deodată să precizeze că ”voi ați venit să mă ascultați”. Eu personal am venit să-i adresez 5 întrebari la care așteptam răspunsuri scurte, nu de 30 minute (și la temă).

Întrebarea:
Printre întrebările mai lejere pentru domnul liberal s-a strecurat și singura mea întrebare: dacă chiar va cere demiterea lui Timofti în cazul în care Filat va fi propus la șefia Guvernului. Dar înainte de asta am precizat două detalii: că e obsedat de Filat (la fel cum Filat e obsedat de Plahotniuc) și că după o oră de offline, nu a rostit niciodată cuvinte cheie gen ”Plahotniuc„ sau ”Voronin”. Ghimpu a reacționat exact ca la emisiunea ”În Profunzime” când jurnalista de la Adevărul adresa întrebări.

În timp ce formula răspunsul (eu de 20 ani lupt pentru…) a precizat printre altele că-s ”trimis aici să dau așa întrebări”. Imediat m-am sculat, am lăsat 50 lei pentru suc și am părăsit întâlnirea. A fost nu doar o ofensă nepotrivită circumstanțelor dar și o lipsă totală de etică și de moralitate în general. Până și Plahotniuc a zimbit când i-am zis că a venit în politică să-și apere business-ul. De la colegi am aflat că a vorbit și alte cuvinte urâte în adresa mea după ce am plecat. După mine a plecat și un alt blogger.

Concluzia:

Din păcate lui Ghimpu îi lipsesc multe calități pe care trebuie să le aibă un politician. El nu are limită. Apreciez doar că e sincer și spune lucrurilor pe nume dar celelalte acțiuni ale sale compromit orice. Nu regret că am votat PL dar nu promit să o mai fac până nu revine Ghimpu în limitele normalului.

Doamne ajută și minte la moldoveni.