Exact un an în urmă vă vorbeam pentru prima dată despre „Florile pe care le oferim”.  A avut mare succes acel articol, căci e un subiect atemporal şi mereu necesar. Nu credeam să mai revin la această temă, totuşi.

Întâmplarea a făcut să primesc un buchet de flori de la un friend care, evident, nu se numără printre cititorii acestui blog. N-am mai stat să-i critic alegerea sau să-i explic cum e treaba cu florile prin capitală, le-am pus în vază cu apă şi atâta a fost.

Chiar şi ofilite, florile fără ambalaj mi se par MULT mai frumoase, mai naturale şi mai vii…

Inspiraţia de a scrie acest articol mi-a venit a doua zi când am văzut că florile s-au ofilit. Am vrut să văd în ce consta problema aşa că le-am supus unei autopsii minuţioase.

Ce am descoperit, nu m-a surprins deloc, căci ştiam de aceste tehnici deja, dar mi s-a părut o idee bună să împart experienţa cu voi. Aşa, pur şi simplu ca să vedeţi ce primiţi / oferiţi în dar şi mai ales că ceea ce credeţi că aveţi nu e nici pe departe ceea ce aveţi de fapt… 😉

Doar jumătate din buchet e format din flori, frunze, plante
şi alte elemente decorative de provenienţă naturală.

Cealaltă jumătate e doar masă plastică, polietilenă
şi bandă adezivă (scotch) – how ecological is that?

Prima cauză:
De ce s-au ofilit florile? Simplu. Ce am băgat eu în apă erau doar 2 fire amărâte de trestie care numai de apă nu aveau nevoie. La cât de chinuite şi sufocate erau, cu bandă adezivă prinse în trei locuri, mă mir că mai stăteau vertical. În vârf, o mătură din crenguţe de tufiş decorativ şi 3 pseudo-tulpini din plastic verde ca să nu bată la ochi. Ce să pui în apă?

Continuare articol…