Am văzut azi prea mulți druji de-ai mei pe Facebook bucurându-se de demiterea Guvernului și încerc să-i înteleg (în afară de cei care au făcut din asta o meserie). Prea mulți care nu au înteles în esență ce a însemnat acest vot de neîncredere.

Luând în calcul că Guvernul este unul de coaliție, motive raționale pentru demiterea acestuia nu au existat. Ori Partidul Democrat a vrut sa demonstreze în public impotența miniștrilor săi.

Guvernul Filat nu trebuia demis din simplu motiv că la baza a existat răzbunarea și interesele lui Plahotniuc care, atenție, în cazul dat prevalează chiar și intereselor Partidului Democrat. Voi chiar credeți că Guvernul a fost demis pentru că nu și-a îndeplinit planul de acțiuni, pentru că a făcut drumuri proaste, pentru că nu a majorat pensiile și salariile? Sigur că nu. Deci nu aveți decât să vă bucurați că un oligarh și-a demonstrat capacitățile reale, nu aveți decât să-l aplaudați și să râdeți alături de el.

Parcursul european și așa schiopăt al RM este compromis pentru că un simplu deputat nu a vrut să se lase de funcția de prim-vicepreședinte și un procuror de țară care a tăinut o crimă, nu a vrut să demisioneze. Astea sunt motivele reale. Dacă Guvernul ar fi demis pentru că înregistrează regrese, atunci eu susțineam această demitere.

Democratul Adrian Candu a trântit azi vorbe care probabil vor intra în manualele de istorie: ”Noi vom vota impotriva lui Filat ca să mai dăm o șansă visului”. Visul lui Plahotniuc domnule Candu?

Doamne ajută și minte la moldoveni.