Privesc de o lună încoace un show pe cât de ieftin și dezgustător, pe atât de dramatic. Dramatic nu doar pentru mine ci și pentru generațiile care vor urma și care vor fi la fel de naive în a crede. Dar să lăsam azi politicienii, să vorbim despre așa zisa societate civilă.

Noi nu avem societate civilă. Avem doar rătăciți care mimează verticalitatea. Uitați-vă de exemplu ce se întâmplă cu blogosfera moldovenească. Aceasta este compromisă de vreo jumătate de an. Toți membrii de partid și-au facut bloguri și aiuresc zilnic cu citate ale liderilor acestora. Dacă mi-ar fi doar greață de ei aș vomita și mi-ar trece, dar e mai grav.

Prea puțini analiști politici nepătați au rămas. Unii din aceștia sunt atât de jalnici încât mi-e milă. Alții și-au expus ofertele și așteaptă comanda.
Prea puțini bloggeri care să scrie sincer au mai rămas. Unii mi-au fost un fel de ”prieteni” iar azi îi văd atât de schimbați și evident plătiți. Anul 2012 a fost perioadă în care au bătut la ușă primele oferte pentru ei.
Prea puțini editorialiști integri au rămas. Ce s-a întâmplat cu Constantin Tănase este trist. Nu doar pentru el, dar și pentru cei care au crezut în vorbele lui de 20 ani încoace.
Prea puțină presă echidistantă și prea puțină presă independentă.
Prea puțini tineri care să inspire schimbare.
Prea puțini oameni necorupți care luptă cu corupția.
Prea puțini deputați care fac legi bune, și în general, prea puțini deputați care citesc legile înainte să le voteze. De exemplu individul Chiril Lucinschi se opune ca posturile TV naționale să producă cel puțin 30% de produs autohton. Dar chiar că, nu ne este bine cu THT și Первый канал?
Prea puțini medici care să te vindece doar pe contul poliței de asigurare.
Și prea puțini oameni sinceri în general.

Nu lăsați politica să vă păteze!

www.andreifornea.com