E deja o obişnuinţă să primesc mesaje private de la diferite persoane care fie îmi sugerează idei de articole, fie găsesc două logotipuri asemănătoare, fie vreo gafă comisă de încă o companie din MD. Şi din moment ce aceste persoane şi-au consumat 5 minute din timpul lor liber pentru a mă contacta, mi se pare de bun-simţ să le iau în consideraţie ideile, chit că nu sunt întotdeauna de acord cu ceea ce se insinuează.


1. Logotip „Tucando”, elaborat de ImJustCreative, publicat în iulie 2011
2. Logotip „Tucano Coffee”, elaborat de compania „Imago”, publicat în noiembrie 2011

Recent a apărut pe Facebook un „zvon” că logotipul „Tucano Coffee” ar fi fost inspirat. Am cercetat sursele, am comparat logotipurile şi am ajuns la concluzia că nu poate fi vorba de niciun fel de plagiat. Apoi am urmărit comentariile şi am văzut că părerile sunt împărţite…


Unica asemănare pe care eu o văd este faptul că ambele logotipuri
se înscriu perfect într-un cerc (imaginar). Atât.

Ei, şi ca să nu fiu acuzată că sunt părtinitoare, voi comenta pe marginea acestui subiect, nu înainte de a vă reaminti căeste pur părerea mea şi aceasta poate fi şi subiectivă, mai ales că „Tucano Coffee” a devenit între timp unul dintre localurile mele preferate.


Iată doar câteva logotipuri pe aceeaşi temă: pasăre-tucan concepută în formă de cerc

Ştiu, e greu să credeţi că aceeaşi persoană care a ţipat sus şi tare că „Nefis” s-a inspirat de la „Tuc”, poate acum, la fel de tare, să spună că „Tucano Coffee” este un logotip autentic, neinspirat şi necopiat de nicăieri. Cu mintea rece şi conştiinţă împăcată, explic:

Continuare articol…