Chiar dacă luna ianuarie 2013 nu va ocupa nici măcar un rând în istoria RM, pentru generația de acum înseamnă multe speranțe pierdute. Visul frumos din 2009 a devenit astăzi coșmarul din 2001-2009. Comparația care o fac acum este pe cât de banală pe atât de adevărată. Comparativ cu Zimbabwe care este complet goală, Moldova a rămas în chiloți și verdictul este că urmează să-i piardă și pe ăștea. Moldova nu are politicieni sănătoși la cap. Nici măcar individul pe care eu l-am votat nu-mi merită încredere, doar mila. Moldova nu are în 2013 un Obama care după ce a câștigat alegerile își cheamă adversarul pentru a contribui la dezvoltarea țării.

Moldova este în chiloți!

Moldova este în chiloți pentru că nu mai are presa care o avea în 2009, una înrăită după adevăr. Are o presă prea murdară pentru a o pune în buzunar și doar câteva ONG-uri de media care testează imparțialitatea și echidistanta pe un teren minat.

Moldova este în chiloți pentru că are 3 indivizi care nu înteleg că conduc un stat și nu un partid. Guvernează o țară care va rămâne pe hartă cu sau fără aportul lor.

Moldova este în chiloți pentru că doar se mimează un interes european care nu există de facto. Acest interes este doar un pretext pentru ”toată contrabanda și toate hoțiile”.

Moldova este în chiloți pentru că un deces este tăinut de 30 persoane, majoritatea cu funcții publice. Dar ce se întâmpla dacă Mocanu nu făcea publice aceste dezvăluiri? Răspunsul mă tem să-l aflu.

Moldova este în chiloți pentru că o bancă de stat se trezește peste noapte cu pierderi de peste 300 mln.

Moldova este în chiloți pentru că grădinițele se ruină iar Moldtelecomul face investiții neperformante de 1 mlrd de lei și Spitalul Republican nu poate arăta gaura prin care au fugit 2 mln de lei.

Moldova este în chiloți pentru că grâul se împarte pe la neamuri, miniștrii finanțează ONG-urile rudelor iar funcționarii mimează în aer licitațiile publice. Și toate astea rămân în umbră până vreun ”nebun” sincer nu le scoate la lumină.

Prefer să nu stau calm și să beau ceai dar să transmit un mesaj sincer: nu mă mai interesează nici o alianță pro europeană care își astupă toate hoțiile, mârșăveniile, manipulările și minciunile.