Citesc zilnic sute de știri, de pe toate portalurile, de la toate televiziunile. Îi urmăresc pe toți, de la Omega comuniștilor până la Prime-ul Partidului Democrat. Toate astea pentru a vedea cum este interpretată o știre de mai multe ”instituții de presă” și vă garantez că am un spirit fenomenal de analiză.

Publika TV este televiziunea care am privit-o cel mai des, chiar de la lansare, pentru că iubesc politica și știrile, ereditar, probabil. Și cum zicea Van Damme în ultimul film despre Moldova: nu există lucru care să nu-l cumperi în țara asta. Și dacă nu știți cine este cumpărătorul, ați rămas în urmă.

Incredibilă abordare a știrilor!

După ce Filat nu a încăput în ecranul Publika TV, aceștia au renunțat la statutul de ”neznaikă” și la întrebarea ”cine suntem și unde merge”. Vine timpul când trebuie să spunem lucrurilor pe nume.

1. Știrea despre Zubco și incidentul de la vânătoare este dată abia după niște evenimente care au avut loc în Grecia (buletinul de ieri). O fi neimportantă. Interpretarea incidentului este fe-no-me-na-lă, parcă dedicată tuturor debililor care nu înteleg nimic. Deci Publika se întreabă de ce toți au reacționat așa de repede (MAI, Filat, Procuratura) în loc să pună în prim-plan moarte unui om și tăinuirea acesteia.

2. După o tonă de articole în stilul celui de mai sus, aparea știrea: ”Zubco: Băieţi, asta e. Persoana care este vinovată trebuie să răspundă, chiar dacă este prietenul nostru”. Și voi spuneați că nu există eroi în timpurile noastre.

3. În plin scandal (național) privind tăinuirea unei crime de către persoane cu funcții în stat, Publika vine cu o serie de articole incredibile despre diploma ministrului Recean. Pentru a distrage atenția, evident. Chiar și după conferința de presă a lui Filat, în studioul Publika oricum se discută despre diploma ministrului (care apropo, este autentică, indiferent de alte detalii).

4. În timpul conferinței de presă a lui D.Recean, cu referire la acest subiect, reporterul Publika este primul care vine cu 3 întrebări deodată și surpiză: toate tâmpite, dar atât de tâmpite încât și prima pagină a google-ului dă răspunsuri.

5. Jurnaliștii de la Publika, care au luat masterul în investigații jurnalistice nu renunță și se întreabă:”masterand şi lector la o filială inexistentă a unei universităţi americane?”. Apropo, sunt tare comici jurnaliștii care se întreabă, asta înseamnă că ei caută răspunsuri pe care nu le au, iar până atunci-aiuresc.

Jurnaliști care mai lucrați acolo, salvați-vă!

www.andreifornea.com