foto: privesc.eu

foto: privesc.eu

Interesant: dacă crimele grave ar fi pedepsite contravențional și prin asta s-ar mări semnificativ venitul la buget, ar trebui să excludem pedeapsa penală? Să nu credeți că întrebarea este chiar atât de tâmpită, unii ar spune da, așa cum au făcut-o în cazul proiectului ce vizează decriminalizarea contrabandei. Și de fapt aceasta este întrebarea pe care vreau să o adresez Ministerului Finanțelor și lui Vlad Filat personal.

Reieșând din ce concepție de luptă cu corupția, PLDM în frunte cu săracul șef de la vamă, Tudor Balițchi, cere substituirea pedepsei penale cu cea administrativă pentru contrabandă. Eu chiar pun sub semnul întrebării integritatea celor care au susținut proiectul dar mai ales, a celui care l-a propus.

Trebuie să fii tare limitat ca să abordezi o problemă atât de gravă ca contrabanda doar din punct de vedere al veniturilor la buget. Repet, oare criminalii trebuie iertați dacă prin asta vom strânge muuuuulți bani pentru pensii, reparația scolilor, salarii?

De asemenea, cine are acasă haine, mâncare și alte lucruri rog să le donați șefului de la Vamă care a declarat în 2011 un imobil în Chişinău, estimat la 1.500 lei şi un lot de pământ pomicol în Vadul lui Vodă estimat la 1.239 lei deși este acționar la 4 firme.

Și acum vă întrebați de ce 50% din cetățeni nu susțin parcursul european al Moldovei? Cu așa proiecte nici eu nu-l susțin și mai ales cu așa șefi.

www.andreifornea.com