Acum 3 ani a fost doar o idee curajoasă în care puțini au crezut. Astăzi este o organizație prin care au trecut circa 200 de tineri selectați dintr-un total de 800 aplicanți care prin aportul, ideile și dorința de a se dezvolta personal, au reușit să producă câteva proiecte interesante și schițeze alte idei care vor urma.

MediaPoint nu a ales modelul tradițional al organizațiilor din Moldova în care există un lider și o echipă restrânsă care se păstrează cu anii. MediaPoint a ales schimbul de generații și competiția de idei bazată pe inovație socială.

Despre realizări

1. Anul trecut MediaPoint s-a clasat pe locul 3 în topul celor mai active organizații din Moldova, poate anul acesta va ocupa o poziție și mai bună.

2. MediaPoint a adus în Moldova 3 experți internaționali în new media și continuă acestă practică în fiecare an. Printre ei: Tony Bowden de la mySociety, Kevin Anderson de la BBC/The Guardian/Al Jazerra și Jaroslav Valuch Co-fondator la Task Force.

3. Au fost ținute pentru 100 traininguri cu experți din Moldova. Și trainerii din MediaPoint au ținut mai multe traininguri în țară pentru dezvoltarea inițiativelor online la nivel local (se lansează un proiect național peste 2 luni).

4.  În 2011 doi membri MediaPoint au obținut locurile 1 și 2 la iTineret (proiecte funcționale azi).

5.  Locul 1 la concursul e-Aplicația Ta, lansat de Centrul pentru Guvernare Electronică.

6. Alerte.md rezolvă chiar în această clipă problemele cetățenilor raportate pe site. Au există câteva solicitări de a dezvolta platforma și în alte localități. Platforma a fost prezentată până acum la conferințe în Washington, Bosnia și Cehia.

7. Social Innovation Camp Moldova 2012 a fost organizat de MediaPoint. Au aplicat 136 participanți pentru o competiție strânsă de proiecte online.

8. În cadrul unor evenimente organizate de MP, aveți ocazia să întâlniți și puneți întrebări mai multor persoane de succes din Moldova.

9. Pentru 2013 se pregătesc alte inițiative frumoase.

Eu mă bucur și sunt mândru că am pus umărul la dezvoltarea MediaPoint.