Partidele există pentru a prelua și menține puterea în stat. Acesta e scopul lor, e scris în statutul fiecăruia și nimeni nu face un secret din asta. Doar amatorii se ascund după deget și declară altceva. Grav e că în politica moldovenească au acces într-adevăr mulți amatori, prea mulți. Personaje care se dau în spectacol ieftin fără a ajunge vreodată sa fie Oameni de Stat.

Oamenii de Stat se cresc. Ei se formează zi de zi, lună de lună, an de an. Performerii devin „performeri” după o pregătire lungă și solidă. Primul program care va scoate performeri în domeniu este Academia Politică. Un program în care nemții de la KAS au hotărât să investească deoarece au încredere în tinerii din Moldova. Ei știu de faptul că nivelul culturii politice în Republica Moldova… este cum este, ei știu ca educația e principalul colac de salvare pentru tărișoarele mici și își doresc să mărească „viteza” țării noastre spre UE.

Conectarea Moldovei la trenul european se face și prin educație iar aceasta este prima prioritate din Moldova 2020. Printre altele, participanții de la Academia Politică vor trebui să mănânce strategie pe pâine. Cea mai mare așteptare de la „studenții” Academiei e înțelegerea nevoilor celor din jur și mai puțin PiaR. Valabil pentru toate partidele care se află la guvernare.