Într-o singură zi de protest a administratorilor microbuzelor din Chișinău, Regia Transport Electric şi Parcul Urban de Autobuze din Capitală au avut încasări de 1,2 mln lei, ca tot atât cât plătesc toate microbuzele din oraș într-o lună, sau într-un an? Deci iată nr. real de pasageri transportați de rutiere.

Prin acest protest am văzut cu toții cum administratorii de microbuze fraieresc zi de zi un oraș întreg și plătesc taxe la bugetul municipal de zeci de ori mai mici decât cele reale. Cu toate astea, Dorin Chirtoacă mai are dreptul moral de a vorbi despre 5 lei și prin asta rugându-se la șoferi să respecte reguli de bază de care ultimii trebuia să țină cont și până acum? De fapt, de ce nu se discută deloc despre cifra de 4 lei pentru o călătorie?

Vă imaginați cât de mult poate fi dezvoltat transportul public pe baza veniturilor de pe urma celor 900 mii de bilete vândute zilnic? Poate terminăm odată cu acest business negru al consilierilor municipali și spunem ADIO microbuzelor din Chișinău?

Dacă Dorin Chirtoacă va accepta un tarif de 5 lei, indiferent de regulile care le impune pentru a fi respectate o să-mi permit să-l numesc fraier. Și oare șoferii de microbuze din Chișinău știu ce se întâmplă cu transportul de pasageri din țară? Știu cum microbuzul Chișinău-Ungheni face uneori 100 km cu 3 persoane în salon? Hai să ne trezim și să nu ne mai lăsăm fraieriți!

www.andreifornea.com