Toamna aceasta numărăm bobocii şi ediţiile aniversare/de colecţie ale revistelor autohtone. Odată cu introducerea în top a revistei „Tabu” am avut o dilemă de rezolvat: fie elimin din top o revistă, fie adaug încă una (pentru a avea un număr par de coperţi). Decizia a fost foarte grea, dar am ales metoda cea mai „democratică”. Să elimin pot oricând şi pe oricine, dar pentru adăugat – trebuie curaj.

Astfel, din această ediţie voi încerca să aduc argumente de ce ar trebui să răsfoiţi revista „Fashion VIP”. Da, există şi aşa o revistă la noi şi ce e mai interesant – există de câţiva ani! Are un „grafic” imposibil de monitorizat aşa că îmi cer scuze de pe acum dacă veţi fi nevoiţi să vedeţi aceeaşi copertă timp de 5 luni. Ediţia din iulie-august conţine retrospectiva celui mai important eveniment – „Premiile Fashion VIP” (din Chişinău), organizat anual de revista cu acelaşi nume şi ajuns la cea de-a VI-a ediţie. Pe copertă o regăsim pe Andreea Marin-Bănică, probabil datorită faptului că a devenit posesoarea premiului pentru eleganţă la Gala premiilor VIP, desfăşurat în România.

Aşadar, reviste lansate în august şi despre care v-am vorbit în ediţiile precedente: „InStyle”„Tabu”,  „Fashion VIP” şi „Vkus Jizni”. Ediţii proaspăt apărute:

„Aquarelle” are în septembrie ziua de naştere. În acest an au împlinit 9 ani şi i-au marcat pe măsură. În această ediţie au realizat un material despre procesul creării revistei de la concept şi articole până la şedinţe foto şi design. Un material curios pentru cei ce doresc să cunoască cine stă în spatele „Aquarelle”-ului  şi cum „se face o revistă” în general.

„VIP magazin” a lansat în septembrie ediţia cu numărul 100. Cu această ocazie a oferit cititorilor şi un supliment – „Exclusiv”. Nu am înţeles dacă este doar pentru această ediţie aniversară sau va apărea în fiecare lună, însă l-am citit dintr-o răsuflare. În plus, m-am făcut şi cu un poster cu Natalia Barbu care e foarte carismatică şi… sexy.

„Punkt” nu s-a lăsat mai prejos şi a scos o ediţie de colecţie. Este foarte voluminoasă şi impunătoare, cu poze impresionante şi articole consistente. Pentru iubitorii de lectură şi lucruri de colecţie aveţi suficiente motive să cumpăraţi această ediţie. 

„Sănătate” are o copertă de invidiat. Bine, şi Angela Gonţa este o prezenţă foarte agreabilă care poate vinde ORICE, şi totuşi… E mai plăcută decât multe dintre coperţile precedente care aveau un aer de business moldovenesc. Printre articole am remarcat cel cu „Întâi septembrie” … Şi încă ceva. Nu sunt sigură, însă îmi pare că şi-au schimbat formatul revistei care acum este mai organic şi mai uşor de răsfoit/ţinut în mâini…

„15 minute” m-a surprins şi de această dată. Doar că mai puţin plăcut. Am aşteptat cu sufletul la gură noul număr, însă coperta m-a dezamăgit. Cred că este una dintre cele mai slabe, chit că…

Continuare articol…