În fiecare an, fără drept la apel, Ministerul Educației este declarat de   întreaga comunitate  vinovat pentru rezultatele proaste  de la BAC, de cunostințele anemice și blege ale proaspeților absolvenți, de corupție și de multe altele. Într-un cuvânt i se incriminează  toate păcatele sistemului educațional.  Dar niciodata pe banca acuzaților  nu a fost adusă genetica și sărăcia.

De ce genetica?  Simplu.  Pentru că oamenii de succes, oamenii care au reușit în viață procrează tot mai puțin, dând naștere la 1-2 copii.  În același timp oamenii,  care își traiesc viața după motto-ul ”hai, davai” procrează mulți copii.  Bagajul genetic al persoanelor de succes, se pierde undeva printre gențile de plastic imense și pestrițe ale celor mulți, dar proști,  vorba lui Lăpușneanu.  Mai mult decât atât, reușitele la școala ale  copiilor ce provin din familii sărace și numeroase, sunt mult mai mici decât succesele  celor ce provin din familii înstărite .

Legătura între sărăcie și educație este mai mult decât evidentă.  Învățămâmtul  stimulează creșterea economică  și dezvoltarea țărilor sărăce, atunci cand  factorii educaționali cantitativi și calitativi sunt luați în considerație.

Și atunci, mă întreb o fi corectă viața asta, atunci când de tot și toate se face vinovat doar….

Continuare pe Bloguvern