În lunile de vară cu greu găseşti ceva bun de citit din simplul motiv că angajaţii sunt cu un picior în vacanţă şi cu celălalt la shopping în Mall, că doar n-ai să pleci la mare în costumul de baie de anul trecut, nu? 🙂 Dintre cei care se spetesc să scoată un produs foarte bun înainte de concediu sunt foarte puţini, dar totuşi sunt şi asta mă bucură.

Nu mai e o noutate că pe timp de vară tot mai multe publicaţii comasează câte două ediţii într-o singură revistă – e un trend venit „de-afară” şi mi se pare OK, căci şi jurnaliştii, şi redactorii, şi managerii, şi designerii au nevoie de câte-o gură de aer care nu le e suflată în ceafă de către şefi. Aşadar, iată ce găsiţi acum în punctele de distribuţie a presei:

„Vkus Jizni” şi „Health&Beauty” (aceeaşi „vedetă” pe prima pagină), „Aquarelle” (frumoasă copertă),  „Punkt” (îndrăzneaţă editare a pozei de pe copertă),  „VIP magazin” (unica revistă care a scris despre reprezentanţii Moldovei la Jocurile Olimpice), „Sănătate”„InStyle” şi „15 minute” (aceleaşi ediţii lansate la începutul verii).

De această dată mă voi abţine şi nu voi comenta cine şi cu ce ne surprinde – vă las pe voi să fiţi plăcut surprinşi, în schimb îmi voi exprima părerea despre un newcommer:

Spre surprinderea mea, în iulie s-a lansat o nouă revistă pe piaţa autohtonă. Inedit sau nu, dar se numeşte „Tabu” (woman). Deşi la prima vedere m-a dus cu gândul la revista „Tabu” din România, cele două nu prea au nimic în comun. La design mă refer, căci partea textuală pare inspirată în totalitate din internet. Fashion, beauty, sex& lifestyle – da’ chiar, despre ce poţi să mai scrii într-o revistă dedicată femeilor? 🙂 Mă aşteptam să găsesc vreun „dezgolit frumos” – fie şi acelaşi Pasha Parfenny, sau vreun cuplu de gay sau lesbiene, sau mai ştiu eu ce chestie tabu de pe la noi, dar n-a fost să fie…

Să facem „cunoştinţă”:
1. Mesajul de salut al redactorului-şef: Irina Brînzan;
2. Fragment caseta tehnică cu echipa redacţională;

3. Cuprinsul şi rubricile permanente ale revistei;
4. Horoscopul – care după cum arată – pare desprins din altă poveste/revistă.

Dacă sincer – design-ul e un mare dezastru, mai ales coperta. Sunt deschisă ideilor năstruşnice şi inedite, sunt adepta „machetelor revoluţionare” însă chiar şi pentru un „open-minded” ca mine revista e prea încărcată şi „anarhistă” dacă vreţi. „Diversitatea în unitate şi unitatea în diversitate” e una, însă nerespectarea principiilor de machetare e alta, adică – o mare „crimă” în design. Cele mai evidente erori – proximitatea, alinierea şi titlurile dublate (triplate) de umbre, culori, contururi, reliefuri şi alte „moldovenisme” inutile.

Câteva pagini din interior ca să vă faceţi o impresie…

Continuare articol…