Majorarea salariilor judecătorilor este o nouă iniţiativă a Curţii Supreme de Justiţie care va fi într-un fel sau altul, punctul de pornire din reforma în justiţie. Judecătorii şi la moment o duc foarte bine daca este să adaugăm toate adaosurile care le au la salariu şi despre care presa nu vorbeşte niciodată.

Poate alte meserii?

Dacă „găinile astea plouate” încep să se plângă că nu le place lucru din motiv că sunt plătiţi prost, că au zeci de dosare şi nu reuşesc cu toate, că scaunul pe care stă nu e suficient de moale şi că nu le ajung bani pentru ultimul model de Audi, să-şi ia valiza să să devină şoferi de microbuz, vânzători la piaţă, servitori sau tractorişti.

Medicii, de care depinde şi mai mult viaţa noastră, lucrează pentru nişte salarii prăpădite (de mită vorbim altă dată). Absolut toţi au ştiut unde merg. Toţi au ştiu ce salarii vor primi şi ce responsabilitate implică poziţia pe care o vor avea. Sau poate aceşti „toţi” au devenit judecători reieşând din suplimentele ilegale la care visează şi care nu au fost dovedite niciodată, de nici un organ din RM, cu mici excepţii.

Poate alte reguli?

Eu cred că judecătorii moldoveni trebuie „terorizaţi” să lucreze într-o stare de alertă maximă, la fel cum se întâmplă acum cu şoferii de microbuze. Vedeţi cât de repede s-au deprins? Cel puţin pe mine ieri m-au refuzat să urc pentru că rutiera era prea plină.

Deci telefoane ascultate, camere peste tot şi puţină atitudine de la Centrul Anticorupţie. Dar şi aceştia vor salarii. Şi pentru ei avem suficiente meserii disponibile!

www.andreifornea.com