Eu am învăţat 17 ani din cei 23 care-i am. Am făcut şcoala apoi liceul, colegiul şi în câteva zile primesc diploma de la universitate. N-aş putea descrie într-un articol goana sălbatică a colegilor mei după note, probabil nici într-un discurs de o oră.

Mă bucur şi salut gestul companiilor din Moldova pentru că îşi intervievează atent viitorii angajaţi şi de cele mai dese ori nici nu le deschide diploma pentru a vedea notele. Angajatorii ştiau că avem un sistemul putred de învăţământ mult mai devreme decât Prim-Ministrul, care a declarat acest lucru recent.

Angajatorii fac reforma în învăţământ!

Ce dezamăgire! Jalnic, nu? Lacrimi şi durere pentru cei care au crezut că chestia cu plicul o să trecă peste tot. Notele nu mai reflectă demult cunoştinţele studenţilor. A mai rămas să depăşim problema cumătrismului şi ne mişcăm în direcţia potrivită.

Elevii nu vor reformă în învăţământ iar Ministerul Educaţiei nu o poate face chiar dacă încearcă. Avem câteva companii bune în Moldova care au nişte proceduri excelente de angajare şi chiar stimulează concurenţa. Cu cât mai dure vor deveni acestea, cu atât mai mult se vor deştepta studenţii noştri.

Şi când vor întelege toţi acest lucru va exista o altă atitudine vizavi de studii.

www.andreifornea.com