Limitările liberale ale primarului de capitală europeană, Dorin Chirtoacă, sunt bine cunoscute publicului și nu se limitează la reticența față de asigurarea dreptului la asociere ale minoritățile sexuale sau la vânarea și eutanasierea barbară a maidanezilor. Lucrurile par să se agraveze, iar vicepreședintele Partidului Liberal, ai cărui membri fac parte din organele de conducere ale forurilor europene (Ana Guțu – APCE), alunecă constant spre extrema dreaptă.

La fel ca și colegii lui de partid (Ana Guțu, Mihai Ghimpu și Valeriu Munteanu), Chirtoacă are viziuni radicale față de minoritățile etnice sau minoritățile sexuale. Dar lista celor respinși de edil este mai lungă. Câteva zile în urmă, în cadrul ședinței Primăriei, toleranța fostului jurist la Comitetul Helsinki a suferit o nouă sincopă, în momentul în care edilul oferea lămuriri în legătură cu o clădire istorică, aflată într-un proces de reconstrucție extrem de nepopular. Deranjat de protestele locuitorilor din preajma acestei clădiri, Chirtoacă și-a permis un atac verbal adresat unei persoane cu dizabilități, lucru trecut însă cu vederea de mass-media.

Primarul liberal a criticat toți protestarii care se opun reconstruirii unui imobil de valoare istorică, dar în mod special s-a referit la o persoană cu probleme de vedere. Mai exact, Chirtoacă a lăsat să se înțeleagă că această mână de oameni nu are voie să se împotrivească, pentru că presupusa construcție de pe strada Sciusev nu încalcă legislația. După care acesta a început să dea caractetistici protestarilor, catalogând pe cineva drept  persoană “cu ochii încrucișați”, care nu ar ști …

 

Continuarea pe OBSERVATORUL POLITIC