În ultima ediție MAI APROAPE DE EUROPA de la RADIO CHIȘINĂU, am discutat cu invitați, de o parte și de alta a Prutului, avizați în problematica de securitate. Subiectul emisiunii: summitul NATO de la Chicago, din 20-21 mai a.c., unul dintre cele mai importante din istoria Alianței. Invitații acestei ediții ne explică despre întărirea parteneriatului euro-atlantic, declarația finală adoptată de NATO, chestiunea transnistreană și influența Rusiei în regiune.

În studio, la Chișinău, s-au aflat: Andrei Galbur, director general al departamentului Cooperare Multilaterală al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene din R. Moldova și Viorel Cibotaru, expert în probleme de securitate, asociat superior al Centrului de la Geneva pentru Controlul Democratic asupra Forțelor Armate, co-fondator al Centrului NATO de la Chișinău.

Întors de la Summitul NATO de la Chicago, consilierul președintelui României Traian Băsescu pentru afaceri strategice, securitate și politică externă, Iulian Chifu, ne împărtășește de la București impresiile sale.

La rubrica „Jurnaliștii întreabă”, ascultați întrebările acordate invitaților de la Chișinău de către George Rădulescu, jurnalist la postul de televiziune „The Money Channel” din România.

Audiție plăcută.