Întotdeauna am salutat şi promovat iniţiativele bune, indiferent din ce parte vin acestea. M-am bucurat pentru poliţistul de sector avansat în grad care a avut un comportament demn de urmat la incidentul de la KIA Moldova. M-am bucurat că indivizii de la poliţia rutieră au fost concediaţi (pariez că au fost reangajaţi din nou). Totuşi, unele promovări în grad arată de fapt cât de rău merg reformele la Interne.

Ce înseamnă avansare în grad pentru că nu au luat mită?

De fapt ar trebui să ne şocheze această normalitate. În Republica Moldova se promovează funcţionarii pentru că nu iau mită? Adică asta e un eveniment care trebuie salutat cu şampanie şi flori? Oare faptul că refuzi mita şi prin urmare îţi faci meseria pentru care ai fost angajat, trebuie să fie o anormalitate? Din păcate este.

Nu ştiu dacă ministrul nostru de interne primeşte venit zilnic de la Poliţia Rutieră, dar cu siguranţă ştie foarte bine că la MAI nu s-a schimbat nimic privind nivelul de corupere a poliţiştilor, în special de la Poliţia Rutieră. Prin urmare, aceste acţiuni se încadrează într-un show ieftin şi dezgustător şi mai mult ca atât, ne arată care sunt capacităţile ministrului de a face reforme, sau măcar de a le porni.

Păcat de poliţiştii sinceri, ei există dar sunt învinşi de sistem.

www.andreifornea.com